REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca’dan gaziye ziyaret

CHP’li Karaca’dan gaziye ziyaret

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Gaziler Günü’nde, Kore Gazisi Selahattin Karakaş’ı evinde ziyaret etti. Bu ziyarette Karaca’ya Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, başkan yardımcısı Süleyman Tosun ve yönetim kurulu üyesi Cahit Erbaş eşlik etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2015 Cumartesi, 18:30

Kore Savaşı’na gönüllü olarak katılan ve 1951 yılının mart-nisan aylarında cephede yaralanan Selahattin Karakaş, ziyaret sırasında Karaca’ya anılarını anlattı. Japonya’da tedavi gören ve 1952 yılının haziran ayında Denizli’ye dönen Kore Gazisi, Karaca’ya “Bu vatanı kimse bölemeyecek değil mi?” diye sordu.

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar ise, Karaca’nın Gaziler Günü’nde gerçekleştirdiği bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını, seslerinin duyulması, sorunlarının çözümü için bu ziyaretin gaziler adına çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Helvacı’nın, “Sayıları çok, bu nedenle maliyeti yüksek olacak” gerekçesiyle Kıbrıs ve Kore gazilerine “Devlet Övünç Madalyası” verilmemesinden duydukları üzüntüyü de dile getirmesi üzerine Milletvekili Karaca, “Devletimiz için bedel ödeyen gazilerimize maliyet yüksekliği gerekçesiyle madalya verilmiyor oluşu üzüntü vericidir, beni de derinden yaralamıştır. Gazilerimiz yıllar önce savaş meydanlarında bu vatan için bedel ödediler. Gazilerimizi yılda bir kez hatırlamak değil onların vatanımız için yaptıkları karşısında minnet duymak zorundayız. Gazilerimize Devlet Övünç Madalyası verilmemesi konusunu derhal araştıracağım. Hukuki olarak yapılması gereken neyse yapacak. Hangi girişimlerde bulunulması gerekiyorsa takipçisi olacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı