REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca’dan sert Bozkurt haciz çıkışı

CHP’li Karaca’dan sert Bozkurt haciz çıkışı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Bozkurt Belediyesi’nde uygulanan haciz süreci ve sonrasına sert tepki gösterdi, seçimle elde edilemeyen Bozkurt Belediye Başkanlığı koltuğu ile makam arabasının hacizle elde edilmeye çalışıldığını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2021 Çarşamba, 18:25

Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, Bozkurt Belediyesi Başkanı Birsen Çelik’in makamında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde haciz uygulaması gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü grup toplantısında dile getirdiği haciz uygulaması hakkında AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’ın açıklama yaptığını ifade eden Karaca, şunları söyledi:

“Haciz uygulaması sonrasında Belediye Başkanımız Birsen Çelik’i sosyal medya üzerinden linç etmeye kalkanların karşısında il başkanımız sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayımladı ve haciz işlemini kamuoyuyla paylaştı. Ardından hemen apar topar haciz işleminde alacaklı olan Mehmet Uygun adına bir sosyal medya hesabı açıldı. O güne kadar Mehmet Uygun’un tespit edilen bir sosyal medya hesabı bulunmamakta. Arkasından Mehmet Uygun, Belediye Başkanımızın haciz uygulamasındaki kasıtı ve itibar erozyonu amacını kamuoyuyla paylaştıktan sonra Mehmet Uygun, 8 Mart günü saat 21.24’te Belediye Başkanımıza yanıt olarak bir açıklama paylaşıyor.”

Hangi eşyaların haciz edileceğine ilişkin Mehmet Uygun ve avukatının “makam arabası, koltuk ve maddi değeri olan tabloları” söylediğini dile getiren Karaca, “Bozkurt Belediye Başkanının odasında haciz mahallinde Atatürk portresi dışında herhangi bir tablo var mıydı? Bozkurt Belediyesi 12 bin nüfuslu, tarım ve hayvancılıkla geçinen, imkanları dar bir belediyedir. Orada Picasso’nun tablosu mu vardı, onu mu haczedeceklerdi? Orada Atatürk portresinin haczi gündeme geliyor. Belediye Başkanımız, belediye başkan yardımcısı ve orada bulunanlar tarafından ‘Bu tablonun haczine ne pahasına olursa olsun izin vermeyeceğiz’ tepkisi üzerine tablo haczedilmiyor. Haczedilmiyor değil, belediye başkanımızın olağanüstü muhalefeti ve tepkisi nedeniyle haczedilemiyor, haczedemiyorlar” dedi.

Haczedilen koltukların değerinin 500 lirayı geçmeyeceğini ifade eden Karaca, “Belediye başkanımız, daha kıymetli araçlarını, işyerini, arsasının haczini talep ediyor, muvafakat ettiğini ifade ediyor. Ama hayır, makam koltuğu, makam aracı ve bir de makamın arkasındaki Atatürk portresi haczedilmek isteniyor. Belediye Başkanımız ‘Koltuğu haczedebilirsiniz, her şeyi götürebilirsiniz, arabayı da götürün ama o tabloya elinizi sürdürtmem, haczettirmem’ itirazı üzerine haczedilemiyor. Atatürk portresinin manevi değeri bizim için çok büyük. Ama o çerçevenin değeri sadece 50 lira” diye konuştu.

Seçimle elde edilemeyen Bozkurt Belediye Başkanlığı koltuğu ile makam arabasının bu tür oyunlarla elde edilmesine çalışıldığını savunan Karaca, “Haczi kabil ve değeri daha yüksek işyeri, araziler, araçlar var iken neden sadece makam koltuğunu ve makam aracını haczetmek için geldiniz? Bu şekilde belediye başkanına itibar suikatı mı planlamıştınız? Ama her yerde olduğu gibi her türlü projeniz milletin vicdanında çökmektedir. Bu kurduğunuz kumpas da Bozkurt başta olmak üzere tüm Denizli’nin ve Türkiye’nin vicdanında, yurttaşlarımızın vicdanda da çökmüştür. Haciz alacaklısı Mehmet Uygun’a facebook hesabını kim açtırdı? O facebook hesabındaki paylaşımı kim yazdırdı?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Muhammed mert   -  Bağlantı 18 Mart 2021, 12:54

Vay be ne kahramansınız; bravo. atatürk posterini haczettirmediyseniz her haltı yiyebilirsiniz. Rahmetli uğur mumcu ne de güzel söylemiş bu ülkede banka soyarken kar maskesi devlet soyarken atatürk maskesi takılır diye.

Bilal   -  Bağlantı 18 Mart 2021, 06:14

Iyi de sırtlanlar Akp ile bağlantısını anlayamadım ister açar ister açmaz sosyal medyayı hayır neyi ima etmeye çalışıyorsunuz beceriksiz bir yönetim varsa bunların sorumlusu Akp mı oluyor eee ikditar da o var demi vur abaya sizin aklınızaben var ya

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı