REKLAMI GEÇ

CHP’li Sancar plaza eleştirilerini sürdürüyor

CHP’li Sancar plaza eleştirilerini sürdürüyor

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin İzmir Yolu’ndaki plazasına belediye imkanlarıyla hizmet götürülmesi iddialarını sürdürüyor. Basın toplantısı düzenleyen Sancar, Başkan Osman Zolan’a bazı sorular yöneltti, “Plaza çevresindeki çalışmanız 1 Ekim’de yapılacak açılışa özel mi? Zeybek Kavşağı’ndaki çalışmanın Bakanın işyerinin boşaltılmasından sonra başlaması tesadüf mü?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2016 Salı, 15:40

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, il merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin İzmir Yolu ve Zeybek Kavşağı’ndaki işyerlerine yönelik yapılan çalışmaları yeniden gündeme getirdi.

Sancar, “Birkaç haftadır ısrarla üzerinde durduğumuz belediye hizmetlerinin eşit ve adaletli dağıtım yapılmadığı konusunda elimize ulaşan bilgilerle Başkan Zolan’a kamuoyu önünde birkaç sorumuz var. Onlarca iş makinesi ile birkaç gün içinde çevre düzenlemesini bitirdiğiniz plazanın 1 Ekim’de açılacağını önceden biliyor muydunuz? Büyükşehir Belediyesi’nin iş planlamasını buna göre mi yaptınız? Denizli’nin sokaklarını, caddelerini, kaldırımlarını o yüzyılın projesi adı altında yaptık dediğiniz fakat on kere yapılıp 20 kere çöken her yerleri sel götürürken, Büyükşehir Belediye hizmetlerini alelacele plazanın önüne bu sebeple mi yığdınız? Zeybek Kavşağı’nda uzunca zamandır başlayamadığınız Köprülü Kavşağı acaba birilerinin işyerinin önü trafiğe kapanır diye mi beklettiniz? O işyeri boşaltır boşaltmaz hemen Köprülü Kavşak inşaatına başlamanız tamamen bir tesadüf müdür? Denizli’nin birbirinden ayrı iki bölgesinde aynı kişiye ait yatırımların Büyükşehir Belediyesi iş planlamasıyla doğru orantılı yürütüldüğü iddiaları doğru mudur? Halka sormayı vaat ettiğiniz ulaşım planı hala sonuçlanmadı mı ne zaman sonuçlanacak?” diye sordu.

chp-teoman-sancar-aciklama-1

Bu sorulara açık yürekle cevap verilmesi halinde Denizli kamuoyunun aydınlanmış olacağın belirten Sancar, “Hizmette adalet ve eşitlik ilkesini en önce uygulamakla mükellef kişi sizsiniz ve eğer birilerini yandaşlık anlayışıyla kayırmış iseniz sadece hizmet etiğini çiğnemiş değil adam kayırmacılık yaparak yöneticilikte suç işlemiş olursunuz. Sayın Zolan size, Kur-an’ı Kerim’de yer alan anlamlı bir hadis ile cevap vermek isteriz; ‘Kıyamet günü Allah’a insanların en sevimlisi ve derece bakımından en yakın olan kimse, adaletli yöneticidir” dedi.

chp-teoman-sancar-aciklama-2

CAHİT ÖZKAN’A CEVAP
Televizyon yayınlarında partisinde FETÖ’cü olmadığın iddia eden AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’a da yüklenen Teoman Sancar, “Tutuklanan Honaz İlçe Başkanı CHP’de mi siyaset yapıyordu? Merkezefendi’nin eski ilçe başkanı CHP’nin ilçe başkanı mıydı? Bugün görevlerinden il çektirilen yöneticiler CHP’nin yöneticisi miydi?” dedi.

ADALETLİ OLUNMALI
Vali Ahmet Altıparmak’a da çağrıda bulunan Teoman Sancar, yürütülen soruşturmalarda adaletli olunmasını, hükmün de mahkemelerce verilmesini istedi. “Vali cebindeki telefonu çalan birine 6 ay ceza verme yetkisine sahip değildir” diyen Sancar, “Durum böyleyken bir sendikaya üye oldu diye, Bank Asya’ya elektrik parası yatırdı diye öğretmenin 20 yıllık emeğini heba edemezsiniz. Adaletli olunmalı. Biz darbenin ve darbecinin her zaman karşısındayız. Ancak, gerçekten darbenin yanında değilse, cemaatin gölgesi altında biyat kültürüyle çalışmamışsa, haksız yere suçlanmışlarsa, onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı