REKLAMI GEÇ

CHP’li Sancar’dan Zeytinli Bahçe tepkisi

CHP’li Sancar’dan Zeytinli Bahçe tepkisi

Yeşilköy Mahallesi’ndeki Zeytinli Bahçe’nin akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesinin Belediye Meclisi tarafından AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilmesine CHP İl Başkanı Teoman Sancar tepki gösterdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a seslenen Sancar, “Akaryakıt İstasyonu kimlere söz verildi de vazgeçemiyorsunuz? CHP olarak bu rantı sonuna kadar takip edeceğiz akaryakıt istasyonunu yaptırmayacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2016 Perşembe, 16:40

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki gün yapılan oturumunda Yeşilköy Mahallesi’nde bulunan ve Zeytinli Bahçe olarak bilinen 10 bin 570 metrekarelik park ve yeşil alanın 2 bin 344 metrekaresine yapılması planlanan akaryakıt ve servis istasyonu ile ilgili madde AK Parti ve MHP’li üyelerin oyları ile kabul edilmişti.

Oturumda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, alanın yüzde 60’ının beton olduğunu, beton yığının kaldırdıklarını, alanın 2 bin metrekaresine akaryakıt istasyonu yapılacağını, kalan bölümün yeşil alan ve park olacağını söylemişti.

SANCAR’DAN SERT TEPKİ
CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Zeytinli Bahçe’nin akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesi kararına sert tepki gösterdi. Konut bölgesinin tam ortasında bulunan ve mahallenin akciğeri olan Zeytinli Bahçe Parkı’nın akaryakıt istasyonu alanına dönüştürüldüğünü belirten Sancar, “Çevreciliğiyle her daim övünen Başkan Zolan, CHP’li meclis üyelerimizin uyarılarına ve itirazlarına rağmen yine yeşil alanı katletmekten ve benzinlik rantına çevirmekten geri kalmamıştır. Ayrıca Zeytinli Bahçe Parkı’nı akaryakıt istasyonuna çevirirken mazeret bulamayınca, ‘Beton yığınını kaldırdık’, ‘Orası Zeytinli Bahçe değil fuhuş yuvası’ diyerek asılsız bahanelerle adeta Denizli halkıyla ve mahalle sakinleriyle alay etmiştir” dedi.

Akaryakıt istasyonu yapımının birilerine söz verildiği için mi yaptırıldığını soran Teoman Sancar, “Bu parkı, ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetiyle akaryakıt istasyonuna çevirirken Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yapılmış mıdır? Bölge sakinlerinin yapacağınız akaryakıt istasyonu ile ilgili görüşleri ve düşünceleri alınmış mıdır? Trafik sıkışıklığı hesaplanmış mıdır? Şehir içinde konutların ortasında yaptığınız bu LPG ve akaryakıt istasyonunda olası bir kaza veya patlamada çevre halkının yaşamını tehlikeye girebileceğinin, olası bir can kaybında bedelinin ne olacağının kendi içinizde vicdani hesabı yapılmış mıdır? Su soruları Başkan Zolan’a soruyoruz. Başkan Zolan, bu LPG ve akaryakıt istasyonu kimlere söz verildi de, vazgeçemiyorsunuz? Merak ediyoruz. Ama bilin ki, CHP olarak bu rantı sonuna kadar takip edeceğiz ve peşini bırakmayacağız. Size de bu akaryakıt istasyonunu yaptırmayacağız” diye konuştu.

Yorumlar

İSTEK   -  Bağlantı 16 Aralık 2016, 13:58

YAPILACAKSA EĞER , İŞLETMESİNİ DENİZLİSPORA VERİN MADEM.

filim adami   -  Bağlantı 15 Aralık 2016, 16:50

Baska yer mi kalmadi da park olacak, insanlarin nefes alacagi nadir yerlerden birini de benzinlik yapacaksiniz? Kurani Kerim kelami mi bu kadar da vazgecilemiyor? Sehir icinde arac yikama ruhsati verilmiyor bu nasil oluyo? Birakin şu beton aşkını…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı