REKLAMI GEÇ

CHP’li vekil aday adaylarının darmadağın polemiği

CHP’li vekil aday adaylarının darmadağın polemiği

Önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimde CHP’den milletvekili aday adayı olması beklenen Halis Ödel ile Ahmet Divarcı arasında “darmadağın” polemiği yaşanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2014 Pazartesi, 11:57

Verdiği gazete ilanında “İçinde bulunduğumuz günlerde sosyal demokrat yapı darmadağın bir hal almıştır” ifadesini kullanan Halis Ödel’e yanıt Ahmet Divarcı’dan geldi. Divarcı, Ödel’e “1 Mayıslarda, 29 Ekimlerde bizi boğmak, susturmak istedikleri ablukalarda görmek isterdik” diye seslendi.

ÖDEL’İN VERDİĞİ İLAN
“Sosyal demokratlara ve duyarlı halkımıza duyulur” başlığıyla verdiği gazete ilanında, Türkiye’deki sol ve sosyal demokrat kesimin 12 Eylül darbesinden en çok etkilenen kesim olduğunu vurgularken, “İçinde bulunduğumuz günlerde sosyal demokrat yapı darmadağın bir hal almıştır” ifadesine yer verdi.

Ödel aynı ilanda, insanlık çıkarlarını her şeyin üstünde tuttuğunu da kaydederek, CHP içindeki muhalif seslere “Dere geçerken at değiştirilmez ve dostça eklemek isterim: Oturun oturdunuz yerde” sözleriyle ayar vermeyi de ihmal etmedi.

O İLANA İLK YANIT DİVARCI’DAN
Halis Ödel’in verdiği ilana ilk tepki CHP’de yöneticilik yapan, son yerel seçimde Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı olan Ahmet Divarcı’dan geldi. Divarcı, sosyal medyadaki “Denizlili CHP’li dostlarıma zorunlu açıklama” diye başlayan yanıtında şunları kaydetti:

“Bugüne kadar yapmış olduğunuz ektinlik, gazete ilanı vs paylaşımlarınızda, bir kez bile Cumhuriyet Halk Partisi’nin adını kullanmadan CHP’den mebus adaylığınızı deklare etmenizi hayretle izliyorum. Dünya görüşünüze, yaşama bakışınıza ya da kişiliğinize ilişkin bir değerlendirme yapmaktan uzağım. Ama bpaylaştığınız metinde bulunan‘sosyal demokrat yapı darmadağın olmuştur’ tespitiniz sonrasında bu yanıtı üzülerek vermek zorunda kaldım.

Türkiye’de sosyal demokratların, devrimcilerin, Atatürk ilkelerini yürekten benimsemiş milyonların tek adresi CHP’dir. CHP geleneği emektir, çabadır ve en önemlisi örgütlülüktür. Sanırım sizin bu gelenekten yeterince haberiniz olmadığı için, bu tür yorumlar yapmanızda doğaldır.

Keşke yola çıkmadan önce önce medya aracılığı ile ilanlar-reklamlarla değil de yıllarını bu ideale adamış partililerimizle bir araya gelseydiniz, tanısaydınız. Keşke abilerimizle, kardeşlerimizle, gençlerimizle yol arkadaşlığı yapsaydınız. Sizi; 1 Mayıslarda, 29 Ekimlerde, bizi susturmak, boğmak istedikleri ablukalarda da görmek isterdik.

Sayın Ödel: Gezi eylemlerindeki gençler kadar onurlu yaşam savaşı verilen tüm cepheler CHP’lidir. AKP iktidarından ve yaşanan tüm hukuk tanımaz uygulamalardan hesap soracak olan sosyal demokratlar ne ayrıdır ne de darmadağındır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı