REKLAMI GEÇ

CHP’li vekiller mazbata aldı, göreve başladı

CHP’li vekiller mazbata aldı, göreve başladı

1 Kasım seçimlerinde halkın tercihleriyle milletvekili seçilen isimler mazbatalarını aldı. Ak Parti ve MHP milletvekillerinin ardından CHP Denizli milletvekilleri de mazbatalarını alarak, 26. dönem milletvekili olarak görev yapmaya başladı. Sandıktan çıkan sonuca saygılı olduklarını belirten CHP Denizli milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini ifade ettiler.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2015 Perşembe, 11:55

AK Parti ve MHP milletvekillerinin ardından CHP Denizli milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan sabah erken saatlerde İl Seçim Kurulu’na giderek, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Necla Akkuş’dan aldı. CHP’li vekiller, basın mensuplarının sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

denizli-chp-kazum-arslan-melike-basmaci-milletvekili-mazbata-aldi-ic

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ HARFİYEN YERİNE GETİRECEĞİZ”
Sandıktan çıkan sonuca saygılı olduklarını belirten CHP Milletvekili Kazım Arslan, “Ana muhalefet olarak bizlere çok fazlasıyla görev düştüğü ve bu görevleri de iyi bir şekilde yapma anlamında daha çok çalışmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Tabanımız, partimiz, genel merkezimiz ve mecliste diğer milletvekilleri ile ortak bir çalışmanın en iyi şekilde ortaya çıkması için gayret göstereceğiz. Türkiye’mizin önünün açılması, özellikle cumhuriyetimizin konumunun korunması, eğitim noktasında, yapılan yanlışların düzeltilmesi ve bunun dışında terörün önlenmesi, ekonominin düzeltilmesi noktasında hem de sanayici, hem işadamı hem de bir avukat olarak ve siyasetçi olarak üzerime düşen görevi fazlasıyla yapacağıma inanıyorum. Üzerimize düşen görevleri harfiyen yerine getireceğiz” dedi.

“BU ÜLKEDE DÖRT KİŞİDEN BİRİ BİZE OY VERDİ”
CHP Milletvekili Melike Basmacı ise, Türkiye’de her dört seçmenden birinin CHP’ye oy verdiğini hatırlatarak, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu ülkede dört kişiden biri bizlere oy verdi. Yani bize şunu dedi. ‘Siz de işin içinde olun, bir doğru varsa bizim adımıza bunu onaylayın, ama bir yanlışlık varsa size verdiğimiz yetki ile buna karşı çıkın da’ dedi. Ben milletvekilliğimi anamın karnından getirmedim. Önce Denizlime, ülkeme söz veriyorum ki eğer bizler için doğru bir şey varsa bunun altına zevkle imzalarım. Fikrin nerden geldiği önemli değil. Denizlime ve ülkeme yarayıp yaramayacağı önemlidir. Ve ben söz veriyorum ki, eğer bir yerde hak yeniyorsa, haksızlık yapılıyorsa karşısında beni bulacaklardır. Çünkü ben Denizli milletvekilliği onurunu ancak böyle taşıyabilirim. Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü söylemek istiyorum. ‘Birlik ve beraberlik ölümden gayri her şeyi yener.’ Yaşanacak bir Türkiye kuruluncaya kadar ben mücadeleme devam edeceğim” diye konuştu.

Yorumlar

osman   -  Bağlantı 12 Kasım 2015, 14:43

Her ne kadar siyasi görüşüme tam ters konumda olsa da Kazım Arslan gerek kişiliği gerek davranışlarıyla takdir ettiğim siyaset adamıdır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı