REKLAMI GEÇ

CHP’li Yavaş, AKP’li milletvekili adaylarını terbiyeye davet etti

CHP’li Yavaş, AKP’li milletvekili adaylarını terbiyeye davet etti

CHP’nin 2. sıra kontenjandan Denizli’den milletvekili adayı gösterdiği İlhan Cihaner ile ilgili AKP Denizli milletvekili adaylarının yorumlarına, CHP İl Teşkilatı tepki gösterdi. CHP İl Başkanı Yavaş, AKP’li milletvekili adaylarını terbiyeye davet etti.

/ DENİZLİHABER / 18 Nisan 2011 Pazartesi, 11:35

AKP Denizli milletvekili adayları, Pazar günü, EGS’de yapılan AKP Denizli milletvekili adaylarını tanıtma töreninde, İlhan Cihaner’in, CHP tarafından Denizli milletvekili adayı gösterilmesini ve Cihaner’i eleştirmişlerdi. AKP’li milletvekili adaylarının, Denizli 2. Sıra kontenjandan milletvekili adayı gösterilen Cihaner hakkındaki açıklamalarına, CHP İl Başkanı Himmet Yavaş tepki gösterdi. AKP’li milletvekili adaylarını, CHP’nin Denizli kontenjan adayı İlhan Cihaner ile ilgili, ahlakla bağdaşmayan ifadeler kullandıklarını belirterek bunu kınayan Yavaş, “Kendilerini terbiyeye davet ediyoruz” dedi.

“Cihaner’in adı bile onları sarstı”
Yavaş, “Çirkin siyaset, çirkinliğe prim veren insanların yakasına yapışır. Ahlak dışı sözler de bu sözleri söylediği için yüzleri kızarmayanların seviyelerini gösterir. Anlaşılan AKP, Türkiye Cumhuriyeti’nin savcısı olarak, Cumhuriyet değerlerini hukuk zemininde korumak adına korkusuzca görev yapan İlhan Cihaner’in, Denizli’den milletvekili adayı gösterilmesi karşısında paniklemiş, halk nezdinde yaratacağı sinerji de korku olarak paçalarına yapışmıştır. Akıl tutulması içinde ne yapacaklarını şaşırmışlar, kimyaları da bozulmuştur. İlhan Cihaner’in adı bile kendilerini sarsmış, Denizli’ye gelmeden
yaşadıkları psikolojik travmanın etkisiyle seviyesizce saldırıya geçmişlerdir” dedi.

“Aday olduysanız önce ahlaklı konuşmayı öğrenin”
Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Yavaş, AKP’li milletvekili adaylarına bir öneride bulundu. Yavaş, “Milletvekili adayı olduysanız önce ahlaklı konuşmayı öğrenmelisiniz. Öyle teneke bağlamak, yamalak gibi ifadelerle insanların onurlarıyla oynamayın. Yamalak demekle yamalık demek istiyorsanız bu sizlere yakışır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin demokrasi anlayışı gereği verdiği destekle siyasi yasaktan kurtulup, kimi istifa ettirerek milletvekili olduğunu ve asıl yamanın bu olayda yaşandığını tüm Türkiye bilmektedir. Ancak şunu iyi bilin ki Cihaner Denizli’ye gelince sizin yırtıklarınızı dikecek, deliklerinizi çok iyi şekilde yamayacaktır. Sizin esas korkunuz budur” dedi.

“Hem kel hem de fodul olmayın”
Yavaş, “Ayrıca sizin Türkçe’den de haberiniz yok. Çünkü ‘yamalak’ diye bir söz yoktur. Yamalak, yarım kalmış iş için, yarım sözcüğüyle birlikte kullanılır. Hem kel hem de fodul olmayın. Bu olayla, Denizli halkı sizin siyaset anlayışınızı ve seviyenizi çok iyi anlamıştır. Ayrıca halkımızın, kimlere teneke bağlayacağını 12 Haziran’da hep birlikte göreceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı