REKLAMI GEÇ

CHP’Lİ YAVAŞ: “PARTİMİZ ÜLKENİN EN BÜYÜK SİGORTASIDIR”

CHP’Lİ YAVAŞ: “PARTİMİZ ÜLKENİN EN BÜYÜK SİGORTASIDIR”

CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş, ”Cumhuriyet Halk Partisi, bugün ve yarın ülkemizin geleceğinin güvencesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin de en büyük sigortası olmaya devam edecektir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 9 Eylül 2011 Cuma, 16:31

CHP Örgütü, bugün partinin 88. kuruluş yıldönümü nedeniyle, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çelenk töreninin ardından, CHP İl Başkanı Himmet Yavaş, partisinin 88. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin, kurucusu ve ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlık savaşını kazanan, Cumhuriyet’i kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan bir parti olduğunu söyledi.

CHP’nin kurulduğu günden bu yana üstlendiği misyonu devam ettirdiğini ifade eden Yavaş, şunları kaydetti: ”Hiç kuşku duyulmasın ki Cumhuriyet Halk Partisi bugün ve yarın ülkemizin geleceğinin güvencesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin de en büyük sigortası olmaya devam edecektir. Demokratik, katılımcı, çoğulcu, devrimci ruhu içeren çağdaşlaşma hedefi ile insan hak ve özgürlüklerinden geri adım atmadan ilerleme kararlığımızı 88. kuruluş yıl dönümümüzde bir kez daha hatırlatmak isteriz. Atatürk’ün mirası Cumhuriyet, özgürlüktür. Özgür ve bağımsız bireyler yaratmaktır. Cumhuriyet, bireyi kulluktan çıkarıp özgür hale getirmektir. Cumhuriyet bilimdir, sanattır, emektir, akıldır, yaşamı sorgulamaktır, kolaylaştırmaktır. Cumhuriyet, ülkenin ve bireylerin geleceğini güvence altına almaktır, Cumhuriyet halkın iradesine saygı göstermektir. Atatürk’ün diğer mirası Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel işlevi ise ülkeyi ve toplumu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmaktır. Cumhuriyet’in ilkelerini korumak ve yaşatmak için çağdaş demokrasinin kuralları içinde mücadelesini vermek en önemli misyonudur. Bu nedenle, ‘Benim iki eserim vardır, birincisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri ise CHP’dir’ diyen başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yol arkadaşlarını, genel başkanlarımızdan üyelerimize kadar partimize emek veren tüm partililerimizi saygı ve sevgiyle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle partimizin 88. kuruluş yıldönümünü kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı