REKLAMI GEÇ

CHP’LİLERDEN İLGİNÇ PROTESTO

CHP’LİLERDEN İLGİNÇ PROTESTO

CHP Merkezefendi İlçe Örgütü, kilosu 5 liraya yükselen patatesteki fiyat artışını protesto için Çınar Meydanı’nda eylem yaptı. Evlerinden getirdikleri haşlanmış patatesleri bölerek vatandaşlara ikram eden CHP’liler, alkışlarla fiyat artışını protesto ettiler.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2015 Cuma, 17:42

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, yönetim kurulu üyeleri, Merkezefendi Belediye Meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda partilinin katıldığı patates eylemine, Milletvekili Adayı Kazım Arslan da destek verdi.

denizli-chp-patates-eylemi-ic-3
Çınar Meydanı’nda toplanan CHP’liler önce evlerinden getirdikleri haşlanmış patatesleri, çeyrek parçalara ayırarak vatandaşlara ikram etti.

denizli-chp-patates-eylemi-ic-4
ALKIŞLARLA PROTESTO ETTİLER
CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, “Fakirin tek besin kaynağı olan patatesi de artık alamaz hale geldik. Tarım ülkesi olan Türkiye’de yanlış politikalar sonucu buğday ithal ediyoruz. Aynı şekilde çok yakında patatesi de ithal etmeye başlayacağız. Bunun tek bir nedeni var oda yanlış tarım politikaları. Vatandaş, maliyetler yükseldikçe, ürününü pahalıya mal ettikçe ürütemez hale geldi. Denizli’nin hemen yanında; Uşak ve Ödemiş patates ambarı ama biz patatesin kilosunu 5 liradan alıyoruz. Fakirin tek besin kaynağı da artık çeyrek altın fiyatına ulaştı. Bu fiyat artışını protesto ediyoruz” dedi.

denizli-chp-patates-eylemi-ic-1
Milletvekili adayı Kazım Arslan ise, yalnızca çiftçi değil, esnaf, emekli, öğrenci herkesimin mağdur edildiğini belirterek, “Çiftçinin ürününü ucuza alıp, tüketiciye pahalıya satan tüccarlar nedeniyle tüketici ile üretici arasında set oluştu. Bir yıl çok üretildiği için derelere dökülen patatesleri ertesi yıl fahiş fiyatlarla almak zorunda kalıyoruz. Bu soruna çözüm bulunmalı. CHP olarak biz bu sorunun çözümünü biliyoruz” diye konuştu.

denizli-chp-patates-eylemi-ic
CHP LOGOLU PATATES BASKISI
Patatesin yalnızca bir gıda maddesi değil, okullarda eğitim aracı da olduğunu hatırlatan İlçe Başkanı Sedat Demirci ile Milletvekili Adayı Kazım Arslan, “Bizim dönemimizde okullarda patates baskısı yapardık. Bizim için bir eğitim aracı idi. Şimdi kilosu 5 liradan patates alıp baskı için kullanabilir misiniz? Bu mümkün mü?” diye sordu. Daha sonra beyaz kağıt üzerine CHP logosu kazınmış patatesleri boyayarak baskı tekniğini gösterdiler.

denizli-chp-patates-eylemi-ic-2
“ÖNCE ŞAŞIRDILAR SONRA DESTEK VERDİLER”
Çınar Meydanı’nda kendilerine çeyrek patates ikram edilmesine önce anlam veremeyen vatandaşlar, sonra, “Haklısınız. Kilosu 5 liradan patates artık sofralarımız için lüks oldu” diyerek CHP’lilere destek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı