REKLAMI GEÇ

CHP’nin 94. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı

CHP’nin 94. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı

CHP, kuruluşunun 94. yılını kutluyor. İl Başkanı Teoman Sancar, ülkenin karanlık ve karamsar bir tablo ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de ‘Türkiye şeyhler tarikatlar ve cemaatler ülkesi olmayacaktır.’ sözünden yola çıkarak uygar bir Türkiye’nin temeli Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan başlamıştır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2017 Cumartesi, 11:38

CHP’nin 94. kuruluş yıldönümü Pamukkale Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Törene CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, İl Başkanı Teoman Sancar, Pamukkale ve Merkezefendi İlçe Başkanları, geçmiş dönem milletvekili ve belediye başkanları ile partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından CHP İl Başkanı Teoman Sancar Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP İl Başkanı Teoman Sancar yaptı. Sancar sözlerine, “94. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Şanlı Cumhuriyet Halk Partimizin Kurucu ilk Genel Başkanı Atatürk’ü ve O günden bu yana partimizin Genel Başkanlığını yapmış ve kendilerini Memleketine adamış tüm liderlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz” sözleriyle başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin toplumun birlik ve beraberliğinin, uzlaşma ve dayanışmanın, hoşgörü ve barışın, eşitlik ve özgürlüğün aynası olduğunu belirten Sancar, “Ben odaklı değil biz odaklı devrimci bir yürüyüştür. Cumhuriyet Halk Partisi’nin en önemli özelliği kurulduğu günden bugüne ülkesinin geleceğini, huzurunu ve güvenliğini bulunduğu her konumda kendisine ilke edinmesidir. Partimiz ülkemiz için çok önemli bir umut ve gelecektir” dedi.

CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu yana gerek iktidarında gerekse muhalefette ülkesinin çağdaş ve muasır bir medeniyet olması için fedakarca mücadele ettiğini dile getiren İl Başkanı Sancar, “Bu günlere gelinceye kadar 23 Nisanlarında 19 Mayıslarında 30 Ağustoslarında ve 29 Ekimlerinde Kurtuluş ve Özgürlük Destanları yazarak sadece Ülkesinde değil tüm dünyada hayranlıkla anılan ve saygı duyulan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün Genel Başkanlığını yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi bir güneş gibi ülkesini vatanını ve vatandaşlarını geleceğe doğru aydınlatmıştır. Çünkü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün de ‘Türkiye şeyhler tarikatlar ve cemaatler ülkesi olmayacaktır.’ sözünden yola çıkarak uygar bir Türkiye’nin temeli Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan başlamıştır” diye konuştu.

Dünya ülkelerinin ilim bilim ve teknolojide birbiri ile yarıştığı dönemde Türkiye’nin karanlık ve karamsar bir tablo ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Sancar, “Bir yanda ırkçı terör örgütleri diğer yanda cemaatçi terör örgütleri ile mücadele etmekte, acılar yaşamakta, şehitler vermektedir. Dileğimiz ve emelimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ‘yurttta barış dünyada barış’ anlayışının ülkemizde temin edilmesidir. Bu arada bundan bir asır önce iç ve dış barışın önemine değinen, Atatürk’ü milli eğitim müfredatından çıkarmaya ve onun bu ülkeye bıraktığı eserlerini unutturmaya çalışanları üzülerek görmekteyiz. Unutmayın ki oturduğunuz makamları size sağlayan, özgür Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Şunu herkes iyi bilsin ki; Siz Ulu Önderimizi müfredatlardan ders kitaplarınızdan kaldırmaya çalışırsanız çalışın, Türk Milleti’nin ne kalbinden ne beyninden ne de yüreğinden Ulu Önderimizi asla silemezsiniz ve asla silemeyeceksiniz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı