REKLAMI GEÇ

CHP’nin büyükşehir adaylığında ismi geçen Kazdağlı, “Adaylığınız hayırlı olsun demişlerdi” açıklaması

CHP’nin büyükşehir adaylığında ismi geçen Kazdağlı, “Adaylığınız hayırlı olsun demişlerdi” açıklaması

CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye başkanlığına Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun adaylığı yeni gelişmeleri beraberinde getirdi. CHP’nin büyükşehir adaylığında ismi geçen, anketlerde ön sıralarda çıktığı söylenen eski rektör Hasan Kazdağlı açıklama yaptı. Kazdağlı, adaylık teklifi geldiğini ve görüşme sonrası “adaylığınız hayırlı olsun” denildiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ocak 2024 Cumartesi, 23:30

Kazdağlı, bugüne gelen süreci şöyle anlattı:

Denizli’de son iki ay CHP Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adımın ön planda olduğu bir adaylık sürecini hep birlikte yaşadık.

“ADAY OL BASKISI YAPILDI”
Yerel seçimler için Aralık ayının başından bu yana Denizli’de CHP’de siyaset yapan kimi arkadaşlar, merkez sağda yer almış çok sayıda isim, iş dünyasının içinde yer alan pek çok iş insanı ve kimi sivil toplum liderleri ile bazı kanaat önderleri benim CHP’den Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmam konusunda ısrar etmeye başladılar. Arkadaşlara hep şunu söyledim: Benim bu konuda bir talebim yok. Herhangi bir başvurum da olmaz. Ancak CHP tarafından davet edilir, CHP’den Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmanız için sizi göreve çağırıyoruz denilirse o durumda kabul ederim. Denizli’de seçimi kazanacağımıza inanıyorum.

“CHP’DEN TEKLİF GELDİ”
Ocak ayı başında önce CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ile 3 saat süren bir görüşme gerçekleşti; ardından CHP Parti Meclisi üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından Ankara’ya davet edildim. Birlikte Genel Başkan Yardımcılarını ziyaret ettik. Bana sürecin başladığı adaylığımın hayırlı olması söylendi. Denizli’ye döndükten bir kaç gün sonra İl Başkanı Ali Osman Horzum arkadaşlarıyla, örgütle görüştüklerini belirterek resmi süreç için adaylık başvurumu yapmamı bizzat talep etti.

Şimdi geldiğimiz noktada PM üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun aday olduğu ilan edildi.

“AKILLARA SORULAR GELİYOR”
İstediği an adaylığını ilan edip kabul ettirebilecek konumda olan ve “ben aday değilim” diyen Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun neden son anda aday olarak çıktığı, kamuoyu ve bizlerin merak ettiği bir konudur. Ve akla pek çok soruyu getirmektedir.

Umarım seçim sürecinde Denizli’nin sorunları yerine insanlarda merak uyandıran, son anda karar değiştirmeye neyin sebep olduğu gibi süreci bloke edecek sorular tartışılmaz.

Bu süreçte beni ikna için çaba harcayan, adaylığım için destek olan ve benimle çalışmaya gönüllü olan takım arkadaşlarıma, dostlarıma, zamanı ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Tüm bu yaşananlardan ve olup bitenlerden sonra Denizli’nin kendine yeni bir yol açabilme kabiliyetini koruyacağına dair ümidim tamdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı