REKLAMI GEÇ

CHP’yi eşkıyalar yönetiyor

CHP’yi eşkıyalar yönetiyor

Deniz Baykal ve beraberindekilerin, kongreyi kazanmak adına hukuk dışı yöntemlere başvurduğunu iddia eden CHP Eski Genel Sekreteri Adnan Keskin, “Üye soykırımı ve naylon üye yazımı yoğun bir şekilde sürdürülmektedir” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 14 Kasım 2007 Çarşamba, 01:00

CHP Eski Genel Sekreteri Adnan Keskin, 2008’in Mart ayında yapılacak olan büyük kongre öncesi, parti içi muhalefetin hukuk dışı yöntemlerle susturulduğunu söyledi. Deniz Baykal’ı, ‘ayarlanmış kurultayların pehlivanı’ olarak nitelendiren Keskin, İstanbul, Ankara İzmir ve Denizli il ve ilçe örgütlerinin, büyük bir bölümünün görevden alındığını, yaklaşan büyük kongre nedeniyle deniz Baykal ve çalışma arkadaşlarının parti içi muhalefet seslerini zorbalıkla susturduğunu iddia etti. Keskin, “Baykal ve CHP üst yönetimi, askıya çıkarılan kesinleşen listelere, delege seçimlerinin yapılacağı günün sabahı o yerleşim birimindeki delegeleri bozacak sayıda yeni üyeler, faks talimatıyla listelere eklenmelidir. Bu anti demokratik operasyonların devam edeceğine hiç kuşku yoktur. İşin üzücü yanı ise geçmişte Türkiye Barolar Birliği gibi saygın bir hukuk kurumunun genel başkanlığını yapmış olan Genel Sekreterin elinde balta, parti tüzüğü ve hukuk katliamının baş mimarlığına soyunmasıdır.

‘Eşkıyanın bu gece ne yapacağı belli olmaz’

CHP’nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü’nün, günün siyasal iktidarının yaptığı hukuk dışı davranışları irdelerken kullandığı ‘eşkıyanın bu gece ne yapacağı belli olmaz’ nitelemesinin CHP’nin bu günkü durumuna çok uyum sağladığının altını çizen Keskin, “Parti yönetiminin hangi gece hangi örgütü görevden alacağı, hangi yerleşim biriminde yapılacak delege seçimlerinde kullanılacak listelere hangi naylon üyelerin ilave edileceğini kimse bilemez” diye konuştu.

Baykal ve onun çalışma arkadaşlarının CHP’yi kamuoyunda güvensiz hale getirdiklerini söyleyen Keskin, CHP’nin bir çekim merkezi haline dönüştürülebilmesi için tüm partililerin bir arada olması gerektiğine de dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı