REKLAMI GEÇ

CİHANER “ADIM ATILMADAN YEMİN ETMEYECEĞİZ”

CİHANER “ADIM ATILMADAN YEMİN ETMEYECEĞİZ”

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, mecliste temsil görevinin eksiksiz yerine getirilmesi için bir adım atılmadan yemin etmeyeceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2011 Pazartesi, 12:08

Cihaner, Alevi Kültür Dernekleri Altınoluk Şubesi ve Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde düzenlenen ‘Tehlikenin Farkındayız’ adlı panele konuşmacı olarak katıldı. Panelin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İlhan Cihaner, “Milli irade sadece Haberal ve Balbay’a değil, onun dışında 550 milletvekiline mecliste temsil yetkisi ve görevi verildi. Bu temsil görevinin eksiksiz yerine getirilmesi için bir adım atılmadan, bunun önü açılmadan yemin etmeyeceğiz. Bunu genel başkanımız açıkladı. En büyük vasfı ve ünvanı halk bize verdi. Ben Cumhuriyet Halk Partisi milletvekiliyim” dedi.

‘CHP’nin yemin etmeme tutumu devam edecek mi?’ şeklindeki bir soruya ise Cihaner, “Biz 23 Nisan milletvekili değiliz. Oraya maaş alıp milletvekili unvanı almak için gitmedik. Halkın sorunlarını çözmek için yetki verildi. Halkın sorunlarının çözülmesinin birinci adımı da halkın iradesinin oraya yansıması, halkın iradesi oraya yansımadıktan sonra ben oraya gidip de maaş almak için seçilmedim. Sadece Balbay ve Haberal için değil, seçilen tüm milletvekilleri için CHP bu eylemi başlatmıştır. Bdp eylemi bizi ilgilendirmiyor. Bunu onlarla tartışırsınız. Biz meclise gittik. Nasıl bir eylem koyduğumuzu ortaya koyduk” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı