REKLAMI GEÇ

“ÇINAR’I ZAMAN ZAMAN BUDAYACAKSIN Kİ CANLANSIN!“

“ÇINAR’I ZAMAN ZAMAN BUDAYACAKSIN Kİ CANLANSIN!“

Bugüne kadar CHP’de sayısız görev üstlenen Ali Marım, CHP’deki son gelişmeleri Denizlihaber’e değerlendirdi. Marım, “CHP 87 yıllık dev bir çınar. Bu çınarın kökleri çok güçlü. Zaman zaman sarsılır, ama 87 yıllık bir çınarda ara sıra budamalar olursa o çınar daha da canlanır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2010 Perşembe, 18:09

46 yıldır CHP’li olan 10 yıl belediye başkanlığı, 2 dönem parti meclis üyeliği, bir dönem il başkanlığı ve uzun süredir de kurultay delegesi olan partinin ağır toplarından Ali Marım, CHP’de yaşanan son olayları Murat Acar’a değerlendirdi.

MURAT ACAR: CHP’deki son olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?

ALİ MARIM: Son gelişen olay daha önce yapılan tüzük kurultayında alınan kararların uygulanmasının gecikmesinin getirdiği bir sonuçtur. Bu kararlar yasal süreç içinde uygulansaydı, bu olayların hiçbiri yaşanmazdı. Bu konu, partinin içine düştüğü sıkıntı, zaman zaman partinin seçime girememesi
ve partinin milli gelirden gerekli payı alamaması gibi değişik tehlikelerle partiyi karşı karşıya bırakabilirdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ile yapılan yazışmalar sonucunda açık ve net ki burada daha önce var olan ve parti meclisinde de kabul edilen tüzüğün uygulamaya geçilmesiydi. Açık bir şekilde bildirilmesinin getirdiği sonuçla birlikte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partiyi düşünerek bu kararı uygulamıştır. Tabi burada insanların öncelikle koltuğu değil, Türkiye’yi ve partiyi düşünmesi lazım. Çok uzun zamandan bu yana halkın ve partinin beklentisi olan iktidar yürüyüşünde maalesef iç kavgalardan ve koltuk hırsından ve partiyi yönetmekten başka düşüncenin hakim olamaması bu zamanı uzaklaştırdı. Ben yapılan işlerin hukuksal olduğunu ve partide yeni bir değişimle taban desteği ile birlikte iktidara doğru yürüyeceğimize inanıyorum. Önemli olan tabandaki halkın vatandaşın desteğidir. Bu destek de şu anda var.

MURAT ACAR: Yıllarca CHP’de politika yaptınız. İki dönem belediye başkanıydınız. Bu partiye emek verenlerdensiniz. Yaşananlar sizi üzdü mü?

ALİ MARIM: Üzülmemek elde değil. Parti içinde bir sıkıntı var. Bu sıkıntı, kargaşa, iki başlılık ve yıllarca bu parti için emek veren insanların olmaması ve dışta kalması tabiî ki insanı üzüyor. Bu partinin içinde yönetim bazında yıllardır çalışan, gerçekten partiyi omuzlayan insanların, birbirinden kopması, gruplaşması ve blok halinde bir yerde olması, partiyi iç kavgalarla genel başkanın düşüncesine karşı yeni tavırların olması, iki başlılığın, bu şekilde ortaya çıkması insanı gerçekten çok üzüyor. Hiçbir vatandaş parti içinde kavga istemiyor. Artık Türkiye’de işsizliğin, açlığın, yolsuzluğun rejim değişikliğinin yaşanması, AKP’nin uygulamış olduğu politikaların eksen kaymasına doğru götürdüğü bu ülkede CHP’de iç kavgaların olmasını hiç kimse istemez ve istemiyor. Ama bu kavgaların da süratle durması gerekiyor. Zaten bizim en büyük eksikliğimiz parti içi demokrasinin olmaması ve parti içi demokrasinin uygulanmadan yukarıdan yapılan her türlü kararların tabana yansıtması sıkıntı yaratıyordu. Sayın Kılıçdaroğlu parti içi demokrasiyi işleteceğini ve önümüzdeki 2011 seçimlerinde kayıtlı üyelerle ön seçim yapılması düşüncesini kısa sürede paylaşır bu kararları aldığını söyler, ayrıca tüzük kurultayını gerekirse seçimden sonra yapabilirse iyi olur. Öncelik bence şu anda önümüzdeki seçimle ilgili partinin tüm katmalarını iktidara taşıyabilecek o yürüyüşte buluşturabilmek hareketinin içine girilmesidir.

MURAT ACAR: Bundan sonraki süreçte ne olur? Sizce yaşananlar partide bir kan kaybına neden olur mu? Seçimleri ne kadar etkiler?

ALİ MARIM: CHP çok büyük ve köklü bir parti. 87 yıllık bir çınar. Rejimi ilkeleri ve ülkenin kuruluşu ile ilgili yasal kararları korumuş, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir parti. 87 yaşındaki bir çınarın elbette kökleri çok güçlüdür. Zaman zaman sarsılır, belirli sıkıntılar olabilir ama, CHP’de uzun süre kan kaybı olmaz. Kan kaybı söylemleri iki gündür konuşuluyor. Ama ben katılmıyorum. 87 yıllık bir çınarda ara sıra budamalar olursa daha da canlanır diye düşünüyorum. Parti bir değişim sürecine girmiştir yeni bir değişimle taban desteği ile birlikte iktidara doğru yürüyecektir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı