REKLAMI GEÇ

Çınar’ın isim değişikliğine CHP’den destek

Çınar’ın isim değişikliğine CHP’den destek

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Delikliçınar Meydanı’na “15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı” ismi verilmesini desteklediklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2016 Çarşamba, 15:45

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Delikliçınar Meydanı’nın isim değişikliğinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, isim değişikliğiyle ilgili getirilen teklifi CHP Grubu’nun da desteklediğini ifade etti.

Bu meydanın uzun yıllardır Delikliçınar, halk arasında Çınar Meydanı olarak anıldığını anımsatan Sancar, “15 Temmuz günü yaşanan, içinde özgürlüklere ve demokrasiye bir pranga vurmak üzere kan şiddet ve gözyaşı içeren bu darbe kalkışımı ülkemizde çok derin bir yara oluşturmuştur. Fakat milletimizin duyarlılığı ve vatanseverliliği sayesinde bu ahlaksız cemaatçi terör saldırısı emeline ulaşamamıştır. Tabi ki milletimizin bu kahramanlığı, takdire şayan çok ulvi bir duruştur. İşte bu anlayış ve hassasiyetle Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Meclis Grubumuz meydana şehitlerimizin adının verilmesine olumlu katkı vermişlerdir” dedi.

CHP Grubu’nun da isim değişikliğine katkı koyduğu Delikliçınar’ın bundan böyle “15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı” olarak anılacağını kaydeden Sancar, “Fakat şunu da unutmamak gerekir; Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu yana milletimiz, memleketimiz ve bu güzel vatanımız için nice evlatlarımız ve kardeşlerimiz can vererek şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Yani 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti için ne ilk şehidimizi verdiğimiz gündür ne de son şehidimizi verdiğimiz gündür. İşte o günden bugüne kadar can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Bizlerin de katkı koyduğu Delikliçınar Meydanı, bundan sonra hatırlarda, gönüllerde ve yüreklerde tüm şehitlerimizin yad edildiği ve rahmet okunduğu Delikliçınar Şehitler Meydanı olarak anılacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı