REKLAMI GEÇ

“DAHA ÖNCE AÇILAN YERLERİ TEKRAR MI AÇIYORSUNUZ?”

“DAHA ÖNCE AÇILAN YERLERİ TEKRAR MI AÇIYORSUNUZ?”

CHP Denizli Milletvekili Ertemür, Başbakan Erdoğan’a, “Daha önce hizmete açılmış yerlerin, tekrar açılışı yapıldığı iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur?” diye sordu.

/ DENİZLİHABER / 8 Şubat 2011 Salı, 18:52

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu soru önergesinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi. Ertemür, önergesinde, Başbakan’ın yurdun çeşitli yerlerinde yaptığı açılışlar için yapılan harcamalar ve personel giderlerinin devlet bütçesine ciddi yük getirdiğine dikkat çekti.

“Daha önce hizmete girmiş yerler seçim yatırımı olarak tekrar açılıyor”
Ertemür, “Daha önce hizmete girmiş olan yerler ve tam anlamıyla hizmette olmayan yerler tekrar seçim yatırımı olarak açılmakta, buraya devlet kaynakları harcanarak bütçeden harcama yapılmaktadır. Bu durum ciddi anlamda devletin boşa giden zamanı ve personel, araç ve gereç kullanımına neden olmakta, hizmet bekleyen yerlere yatırım gitmeyerek ciddi anlamda devlet geleneklerine aykırı hareket edildiği izlenimi vermektedir” dedi.

Ertemür, Başbakan Erdoğan’a konuyla ilgili olarak şu soruları yöneltti:
-Daha önce hizmete açılmış yerlerin, tekrar açılışı yapıldığı iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur? Bu açılışların giderleri hangi kuruluşlar tarafından karşılanmıştır?
-Daha önce de hizmete açılan tesisler hangileridir? Bu tesislerin tekrar toplu açılışını yaptığınız tesislerin içinde olduğu iddiaları doğru mudur? Açılış yaptığınız tesislerin çoğunun tadilatı yapılan okullar olduğu iddiaları doğru mudur?
-Hizmete açtığınız tesisler hangileridir? Bu tesislerin temelleri hangi tarihte atılmıştır? İhale bedelleri nedir? Bu tesislerin maliyeti nedir? Açılışını yaptığınız bu tesisler hangi firma tarafında yapıldı, hangi tarihte teslim edildi? İllere göre dağılımları nedir?
-Yaptığınız bu tür açılışlarda ne kadar personel, araç ve gereç kullanılmıştır? Bunların devlete maliyeti ne kadardır? İllere göre dağılımları nedir?
-Devletin araç ve personeli ile katıldığınız Başbakan olarak bu açılışlarda devletin kaynaklarıyla siyaset yapmış olmuyor musunuz? Bu güne kadar kaç açılış yaptınız? Açılışlarını yaptığınız tesisleri görmeden açtığınız iddiası doğru mudur?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı