REKLAMI GEÇ

Demirci, aday gösterilmek için imza toplamayacak

Demirci, aday gösterilmek için imza toplamayacak

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, aynı göreve yeniden talip olduğunu, ancak aday gösterilmek için imza toplama girişiminde bulunmayacağını, bu kararı da “delege ağalığı” gibi bir anlayışı yıkmak üzere aldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2015 Cuma, 12:26

CHP Merkezefendi’nin 6 Aralık’ta yapılacak kongresinde Levent Özel’den sonra, halen bu görevde bulunan Sedat Demerci de ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. CHP Genel Merkez kongre takvimi gereği yapılması gereken resmi işlemleri tamamladıklarını bildiren Demirci, bugünden itibaren kongreye dönük çalışmalarını ilçe başkanı sıfatıyla değil aday olarak sürdüreceğini söyledi.

Sosyal medya hesabından “CHP Merkezefendi İlçe Kongre Delegeleri’nin teveccühü ile divan başkanlığına aday olarak önerilirsem, CHP Merkezefendi İlçe Başkan adayı olacağımı ifade etmek istiyorum” paylaşımında bulunan Demirci, “Adaylık açıklaması yapmadan delegeler tarafından nasıl aday gösterileceksiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Merkezefendi İlçe Örgütü olarak yerel örgütlenme konusunda önemli mesafe aldık. Bunun devam etmesini istiyorum. Bunun için de bugünden itibaren Merkezefendi İlçe Başkanı adayı olarak çalışmalarımımı sürdüreceğim. Hem ilçe başkanı hem aday gibi çalışmak istemiyorum. ‘İlçe başkanı unvanıyla delege üzerinde baskı oluşturuyor’ havası yaratmaktan uzak bir kongre süreci yaşanması için, ilçe başkanlığı şapkamı kongre sürecine kadar çıkardım. Yürütmekte olduğum göreve yeniden adayım. Ama bunun için delegelere gidip aday gösterilmek için imza toplamayacağım. CHP’de yaygın olan delege ağalığına son vermek ve benim delegem anlayışının yıkılmasını sağlamak için böyle bir çalışma kararı aldım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı