REKLAMI GEÇ

Denizli, Afyon ve Muğla başkanları o toplantıya katılmadı

Denizli, Afyon ve Muğla başkanları o toplantıya katılmadı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde süren olağanüstü kurultay tartışmalarına Ankara’da toplanan 59 il başkanı ortak bir açıklamayla katıldı. Kılıçdaroğlu yanlısı tavır sergileyen 59 il başkanı arasında Muharrem İnce beklentisinin ağır bastığı Denizli, Manisa ve Afyonkarahisar illerinin başkanları katılmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2018 Perşembe, 14:07

Türkiye’de yönetim sistemine geçilen seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde ateşlenen olağanüstü kongre tartışmaları giderek büyüyor.

İnce’nin “Bana geç önümüze derlerse geçerim” tarzında açıklamasının ve CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Hakan Imırgı’nın genel merkez önünde başlattığı oturma eylemiyle birlikte dillendirilmeye başlanan başarısızlık ve kan değişimi söylemleriyle başlayan tartışmaya bugün 59 il başkanının ortak basın açıklaması damgasını vurdu.

Ankara’da bir araya gelerek tavırlarını ortaya koyan 59 il başkanı tartışmaların Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar verdiğini savundu, sosyal medya ve basın üzerinden yürütülen olağanüstü kurultay söylemlerinin iktidar partisinin işine geldiğini öne sürdü.

Ortak açıklamaya Ege Bölgesi’nden, İnce lehine duruş sergileyen illerden olan CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Manisa ve Afyonkarahisar İl Başkanları dışındaki tüm il başkanları katıldı.

Denizli’de 14 delegenin 10’u Muharrem İnce’nin parti genel başkanı olması beklentisiyle hazırlanan olağanüstü kongre başvurusuna imza atmıştı. Akbaba Denizli’de örgütün genel görüşü ve eğilimine yönelik tavır sergiledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı