REKLAMI GEÇ

Sancar, o fotoğrafı yalanladı

Sancar, o fotoğrafı yalanladı

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’in CHP Genle Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını paylaşması ve ağır yorumların yapılması CHP’yi kızdırdı. CHP İl Başkanı Teoman Sancar, fotoğrafın yalan ve karalama kampanyasının bir ürünü olduğunu söyledi, Filiz’i yalan ve iftiralardan uzak durmaya davet etti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2017 Çarşamba, 16:32

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’in sosyal medyada CHP Genel Başkanı Kemal Kılınçdaroğlu’nun bir cenaze töreninde vatandaşlarla çektirdiği fotoğrafı “Yorumu size bırakıyorum” diyerek paylaşması ve yapılan yorumlar CHP’lileri kızdırdı.

Yapılan paylaşımın ardından basının karşısına geçen CHP İl Başkanı Teoman Sancar, AK Parti tarafından bir karalama kampanyası oluşturulduğunu belirterek, şehit cenazesi gibi gösterilen fotoğrafın 1968-1970 yılları arasında Cumhuriyet Senatosu üyeliği yapan Hüseyin Öztürk’ün Kocatepe Camisi’ndeki cenaze töreninde çekildiğini söyledi.

Sancar, “AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, kendi sitesinde paylaştığı Genel Başkanımız Kemal Kılınçdaroğlu’nun bir şehit cenazesindeymiş gibi Türk bayrağına sarılı tabutun önünde cep telefonu ile fotoğraf çektiren ailelerin görüntüsünü kendisi yorumsuz yazarak paylaşmış, ancak altına da il başkan yardımcısının ve yöneticilerinin çok ağır ithamlarla yorum yaptığını gördük” dedi.

Kamuoyu bilgilendirmelerinde bir yanlışlık yaşandığını belirten Başkan Sancar, “Referandum başlangıcında biz siyaseti bir yana bırakarak saygı, sevgi ve nezaketle yaklaşacağımızı, iftiradan, yalandan, dolandan uzak, toplumu yanlış bilgilendirmeden, asılsız iddialarla birbirimizi karalamadan doğru bildiklerimizi anlatmak üzere yola çıkacağımızı beyan etmiştik. Maalesef Necip Filiz daha yola çıkmadan ne kadar karanlık kampanyalarla, ne kadar yalan kampanyalarla, ne kadar şeytani fikirlerle yola çıktığını ve yöneticilerini bile ne kadar yanlış bilgilendirdiğini, kendine inanan insanlara bile ne kadar yalan söylediğini göstermek üzere toplandık” dedi.

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılınçdaroğlu’nun verilen görüntüde sanki bir şehit cenazesinde fotoğraf çekiliyor ve şov yapıyor gibi bir havaya sokularak, kendi yöneticileri tarafından bile şehit cenazesini siyaset şovuna dönüştürüldüğü düşünmektedir” diyen Başkan Sancar, 1968-1970 yılları arasında Cumhuriyet Senatosu üyeliği yapan Hüseyin Öztürk’ün Kocatepe Camisi’ndeki cenaze töreni olduğunu söyledi.

Cenaze törenine katılanların Genel Başkan ile fotoğraf çektirmek istediklerini belirten Başkan Sancar, “Genel Başkanımız yapısı gereği onları kırmamış, taleplerine olumlu yanıt vermiştir. O gün Denizli’de ve Türkiye’de bir şehidimizin cenaze namazı kılınmamıştır. Artık bu yalanlardan vazgeç Necip Filiz. İnandığını paylaşabilirsin. Ancak önce doğrusunu öğrenmelisin. Bir partinin başkanı olarak bu senin sorumluluğun ve görevindir” dedi.

Bir referandum sürecine girildiğini hatırlatan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ise yapılan paylaşımı ve yorumları kınadığını söyledi.

Arslan, “Böyle bir referandum süreci içinde karalama kampanyası ile aslı astarı olmayan bilgilerle, bir il başkanı olarak kendisine yakışmayacak seviyeye inerek CHP Genel Başkanımızı karalamaya kalkışmasını şiddetle kınıyorum. Bir il başkanına asla yakışmayan bir davranıştır. Ak troller, bu partinin mensubu olan kişilerin bu konuları bilmeden çok ağır ithamlarla bulunmasını da kendilerine iade ediyorum. Denizli’ye yakışmıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı