REKLAMI GEÇ

CHP’den aday olacaklar dikkat!

CHP’den aday olacaklar dikkat!

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 30 Mart 2014’e yapılacak yerel seçimlerde aday adayı olacakların 31 Temmuz’a kadar il ve İlçe başkanlıklarına başvuruda bulunmaları gerektiğini açıkladı. Bu arada parti örgütlerinin yönetim kurullarında görev yapanların da aday adayı olabilmek için 18 Temmuz tarihine kadar istifa etmeleri gerekiyor.

/ DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2013 Çarşamba, 14:17

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), 2014 yerel seçimlerinde yerel yönetimlerde görev almak isteyenlerin adaylık başvurularının başladığını açıkladı. CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “30 Mart 2014 günü yapılacak olan Yerel Yönetimler seçimlerinde aday belirlemelerinin, tüm seçim çevrelerinde Yüksek Seçim Kurulunun Seçim takvimini beklemeden yapılmasında yarar olduğu konusunda Genel Merkezimizin 2013/8 sayılı Genelgesi gereğince; CHP den aday adayı olmak isteyenlerin, 08 Temmuz 2013 tarihinden başlayarak 31 Temmuz 2013 günü saat 17.00’a kadar başvuruda bulunmaları uygun görülmüştür” dedi.

KADIN, GENÇ VE ENGELLİLER MUAF
Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak isteyenlerin İl Başkanlığına, İl Merkezi ve ilçelerde belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliklerine aday olmak isteyenlerin ise başvurularını İlçe başkanlıklarına yapacağını duyuran Çavuşoğlu, “Tüzüğe göre haklarında ihraç ve kınama gibi (bir yıllık süre dolmamışsa) cezası verilmiş olanlar ile yasalara göre adaylıklarında engel olanlar ve yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa etmemiş olanlar adaylık için başvuramazlar. Parti örgütlerinin yönetim kurullarındaki görevlerden istifa için belirlenen son tarih 18 Temmuz. Adaylık başvurusunda bulunanlardan her kademe için nüfus oranına göre özel ödenti miktarı alınacaktır. Aday adaylığı başvurusu yapacak olan kadın, genç ve engellilerden ödeme talep edilmeyecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı