REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca’dan Anıtkabir’e konut izni veren karara sert tepki

CHP’li Karaca’dan Anıtkabir’e konut izni veren karara sert tepki

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Anıtkabir için aldığı meclis kararını sert bir dille eleştirdi. yeni hedefin Anıtkabir olduğunu belirten Karaca, “İşte orada duracaksın, cesaret bile etmeyeceksin. Buna asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2017 Pazartesi, 18:46

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliklerine ilişkin kararı 1 yıl sonra askıya çıktı. Karar, gündeme de bomba gibi düştü.

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı bu kararın kabul edilemez olduğunu belirterek, sert bir dille eleştirdi.

Askıya çıkan plan değişikliğinin Anıtkabir’in yapılaşmaya açılacağı anlamı taşıdığını belirten Karaca, bunun bir süredir devam eden Cumhuriyet dönemi ile hesaplaşmanın en somut göstergesi olduğun söyledi.

Alınan bu kararın uygulanmasına izin vermeyeceklerini belirten Karaca, “Bu karar ile yeni hedefin Anıtkabir olduğu apaçık ortaya çıkmıştır. Anıtkabir’e konut izni verilmiştir. İşte orda bir duracaksın. Sakın! Cesaret bile etmeyin. Buna asla izin vermeyeceğiz. Bundan geri adım atılmazsa, Anıtkabir’i biz savunuruz, biz koruruz. Gerekirse tüm millet el ele verir, etten duvar örüp, buna asla geçit vermeyiz” dedi.

Plan, plan yapma tekniği açısından şeffaf değil, meclis kararındaki ‘C’ alanı planda gösterilmemiş. Her ne sebeple olursa olsun Anıtkabir alanı ne bir kışla nede sağından solundan alanı daraltılarak, konut olarak kullanılması öngörülen bir alandır. Bu plan değişikliği Cumhuriyet dönemi ile hesaplaşan ve bunu mekana yansıtarak, bir gecede İller Bankası’nı, Marmara Köşkü’nü, Baraj Gazinosu’nu, Su Süzgeci’ni, yani Cumhuriyet ideolojisinin temsil mekanlarını yıkan bakış açısının, birçok yıkımı daha gerçekleştirdikten sonra Anıtkabir’e yöneleceğinin adımlarıdır. Koruma kurulunun bu uygulamaya izin veren kararı ile birlikte plan değişikliğini yargıya taşıyacağız. Kamuoyunu bu süreçte duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı