REKLAMI GEÇ

CHP’de kongre takvimi başlıyor

CHP’de kongre takvimi başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli örgütü 25 Kasım’da Pamukkale ilçe kongresi ile başlayacak kongre takvimini 45 gün içinde tamamlamayı planlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2017 Pazartesi, 11:25

CHP Denizli İl Örgütü’nde kongreler takvimi belirlendi. 25 Kasım’da Pamukkale ilçe kongresi ile başlayacak takvim 45 gün sonra 30 Aralık’ta il kongresinin tamamlanmasının ardından sona erecek.

Denizli’de yaklaşık 16 bin üyesi bulunan parti kısa süre önce ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegeleri belirlemek üzere mahalle seçimlerini gerçekleştirmişti.

İŞTE KONGRE TARİHLERİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 25 Kasım’daki Pamukkale ilçe kongresinin ardından 26 Kasım’da Buldan ve Babadağ, 28 Kasım’da Beyağaç, 2 Aralık’ta Kale ve Tavas, 3 Aralık’ta Acıpayam, 4 Aralık’ta Çal, 5 Aralık’ta Bozkurt ve Baklan, 6 Aralık’ta Çardak ve honaz, 7 Aralık’ta Bekilli, 8 Aralık’ta Çameli ve Serinhisar, 9 Aralık’ta Sarayköy, 10 Aralık’ta Merkezefendi, 11 Aralık’ta Güney, 12 Aralık’ta ise Çivril kongreleri gerçekleşecek.  30 Aralık günü yapılacak il kongresinde ise yaklaşık 600 delege oy kullanacak.

İLK KONGRE EN BÜYÜK İLÇEDE
Parti ilk kongresini kentin en büyük ilçesi olan Pamukkale’de gerçekleştirecek. Yaklaşık 250 bin seçmene sahip ilçede 25 Aralık’taki kongre Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak. Salonda 417 delege başkan ve 16 kişiden oluşan yönetim kurulunu belirlemek üzere sandık başına gidecek. Bu genel kurulda il yönetimini belirleyecek 192 üst kurul delegesi de seçilmiş olacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nde Pamukkale İlçe Başkanlığı görevini yürüten Osman Tabu’nun yeniden aday olmasına kesin gözle bakılıyor. Kongreye 25 gün varken henüz bir aday da ortaya çıkmadı. Kongrenin büyük olasılıkla tek adaylı geçmesi bekleniyor. İlçede mahalle delegeleri seçilirken de çoğu noktada birliktelik sağlanmış ve ortak listelerle delegeler belirlenmişti.

TABU: KONGRELER PARTİNİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR
Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu kongre öncesi denizlihaber.com’un sorularını yanıtladı. Pamukkale’nin Denizli’nin en önemli merkezi olduğuna dikkat çeken Tabu, “En ağırlıklı seçmen kitlesi Pamukkale sınırları içinde yer alıyor” dedi.

Kongrenin bir demokrasi şöleni olacağına vurgu yapan Başkan Tabu, “Tüm partililerimizin kongreye katılmalarını ve demokrasi şölenine iştirak etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

İlçe yönetimi olarak demokrasinin tecelli etmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarının altını çizen Başkan Tabu, “Kongrelerimiz partimizin de önünü açacaktır diye düşünüyoruz. Özellikle 2019’a giden süreçte hem yerel hem de genel seçimler için kongreler temel dönemeç noktası olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı