REKLAMI GEÇ

Denizli CHP’den “FETÖ’yle yol aldık” itirafı yapan Emre Cemil Ayvalı hakkında suç duyurusu

Denizli CHP’den “FETÖ’yle yol aldık” itirafı yapan Emre Cemil Ayvalı hakkında suç duyurusu

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’nın “FETÖ’yle birlikte yol almak mecburiyetinde kaldık” sözlerine, Denizli CHP tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Bu sözlerin açık bir itiraf olduğunu belirten CHP İl Başkan Yardımcısı İsmihan Yıkar, savcıları göreve çağırdı.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2020 Pazartesi, 13:13

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan yardımcısı Emre Cemil Ayvalı geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında ‘Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldık’ ifadelerini kullanmıştı. Ayvalı yayında yaptığı açıklamaların ardından gelen tepkiler üzerine görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Ses getiren bu olaya Denizli CHP de sessiz kalmadı, suç duyurusunda bulundu.
CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. İsmihan Yıkar, İl Saymanı Bilal Duran, İl Yöneticisi Mustafa Yalçın, İl Yöneticisi Fatma Atsay ve Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay, bugün Denizli Adliyesi’ne giderek Emre Cemil Ayvalı’nın kullandığı ifadelerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

BU SÖZLER AÇIKÇA İTİRAFTIR
Denizli Haber’e konuşan İl Başkan Yardımcısı İsmihan Yıkar, Ayvalı’nın söylediklerinin bir itiraf niteliği taşıdığını belirtti. Yıkar, “Bu sözler açıkça bir itiraftır. FETÖ ile AK Parti’nin bürokraside kol kola girdiğinin açıkça beyanıdır ve bu terör örgütünün siyasi ayağı kimdir sorusunun cevabı daha ne kadar net verilebilir ki? Savcıların bu konuda gerekeni yapmaları için göreve davet ediyoruz. Bu bir ihbardır” diye konuştu.

Yorumlar

hasan   -  Bağlantı 16 Haziran 2020, 09:02

AKP nin FetÖ Fetö olmadan önce birlikte çalıştıkları malum. Ancak Fetönün terör örgütü olarak ortaya çıkmasından sonra CHP yönetiminin bu teröristleri savunmasını nasıl izah ediyorsunuz merak ediyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı