REKLAMI GEÇ

“DENİZLİ GEZİSİNDEN ÇOK MEMNUNUM”

“DENİZLİ GEZİSİNDEN ÇOK MEMNUNUM”

Hafta sonunu Denizli’de geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük gezi ve ziyaretlerini Sarayköy ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen 26. deve güreşlerine katılarak tamamladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu Denizli gezisinden çok memnun kaldığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Ocak 2011 Pazar, 13:43

Hafta sonunu Denizli’de geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük gezi ve ziyaretlerini Sarayköy ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen 26. deve güreşlerine katılarak tamamladı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Denizli ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Denizli sanayisinin, tarımın, esnaf sanatkârın sorunları var ve bu sorunlar dile getirildi. Sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız toplantıda benzer sorunlar dile geldi. CHP`nin bu sorunların çözümü konusundaki düşünceleri dile getirildi. Biz düşüncelerimizi samimiyetle dile getirdik. İyi bir toplantı oldu. Son derece memnunum” dedi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, geceyi geçirdiği Karahayıt Colossea Otel’de sabah kahvaltısında sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur`un da katıldığı kahvaltılı toplantıda programda olmasına rağmen basın mensupları alınmadı. CHP İl Teşkilatı tarafından bildirilen programda kahvaltılı basın toplantısı duyurulmasına rağmen salona alınmayan gazeteciler tepki göstererek salondan ayrıldı. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün süren Denizli ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Denizli sanayisinin, tarımın, esnaf sanatkarın sorunları var ve bu sorunlar dile getirildi. Sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız toplantıda benzer sorunlar dile geldi. CHP`nin bu sorunların çözümü konusundaki düşünceleri dile getirildi. Biz düşüncelerimizi samimiyetle dile getirdik. İyi bir toplantı oldu. Son derece memnunum” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Telekom Arena Stadı`nın açılışında yaşanan olaylar sonrası yapılan açıklamalar ve başlatılan soruşturmayı protesto için toplanan taraftar grupları ile ilgili soruya da şöyle cevap verdi: “Futbola siyaseti katmak doğru değil. Ama sayın başbakan bu konuda bir adım attı ve tepkiyi gördü. Tüm taraftarlar birleşti ve ortak tepki gösterdi. Bana göre demokrasinin güzel örneklerinden biri. Bu örnekten her siyasetçinin ders alması lazım. Dedi.

“Çağdaş yaşam dendiğinde Arınç’ın aklına seks ve alkol geliyor”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle basına kapalı olarak toplantı gerçekleştirirken salonun dışında da CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, İzmir’de yaptığı, “Hayat alkol ve seksten ibaret değildir” açıklamasına yanıt veren Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Çağdaş yaşam dendiğinde, Sayın Arınç’ın aklına seks ve alkol geliyor. Kendisini esefle kınıyorum” dedi. Arınç’ın İzmir’de yaptığı ve tartışma yaratan, “Hayat alkol ve seksten ibaret değildir” açıklamasının kaygı verici olduğunu ileri süren Umut Oran, “Çağdaş yaşam demek sanat, kültür, insan hakları, eşitlik, kardeşlik, özgürlük demektir. Ne zaman çağdaş yaşam desek, Sayın Arınç’ın aklına seks ve alkol geliyor. AKP’nin daha öncede İzmir ve sahillerle ilgili açıklamaları olmuştu. Arınç, son talihsiz açıklamasını da yine İzmir’de yaptı. Bu bölgeye yakıştırmalar getirildi. Açıklamalar kaygı verici, esefle kınıyorum. Arınç’ın çağdaş yaşamla ilgili açıklamaları maalesef endişe verici boyutta” diye konuştu.

Otobüs ilerleyemedi
Oteldeki toplantı ve basın açıklamasının ardından Karahayıt Beldesi üzerinden Sarayköy ilçesine hareket eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu otobüs, Karahayıt beldesinde kalabalık bir vatandaş gurubu tarafından önü kesilerek durduruldu. Kalabalığın ısrarı üzerine otobüsten inerek vatandaşlarla sohbet eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kalabalık içinde bulunan çocukları da kucağına alarak sevdi. Daha sonra Sarayköy ilçesine giden Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu otobüsün önü burada da vatandaşlar tarafından kesildi. Kalabalık nedeni ile hareket edemeyen otobüsün üzerine çıkan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, saat 12.00’de uçağının kalkacağını İstanbul’da katılması gereken bir toplantı olduğunu söyleyerek, “Bir şeyden emin olmanızı istiyorum. Yeni bir yürüyüş başlattık. Bir halk hareketi başlattık. Bu yürüyüşte size ihtiyacım var. Size hizmet etmek istiyoruz. Size saygılarımızı, sevgilerimizi, temiz siyasetimizi sunmak istiyoruz. Bize destek verin diyoruz” dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, “Neden bir halk hareketi yapıyoruz, bir halk yürüyüşü başlatıyoruz. Esnafı, işçisi, köylüsü, çiftçisi rahatsız. Herkesin derdi var. Bu derde derman olacak bir partiye, bir iktidara, yani bir halk iktidarına bu milletin ihtiyacı var. Bu yüzden istiyoruz. Çocuklarımız güzel bir ülkede yetişsin istiyorsak, gelecek kaygısı olmadan yaşamak istiyorsak, Türkiye’yi ayağa kaldırmak istiyorsak destek verin halkın iktidarını kuralım” dedi. İlçe merkezinden bu sene 26. sı düzenlenen geleneksel deve güreşlerinin yapıldığı alana geçen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun otobüsü yoğun ilgiden ötürü alana giremedi. Otobüsün üzerine çıkarak kısa bir konuşma yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Güzel toprağa, güzel güneşe, güzel havaya sahip olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Niye barış içinde yaşamıyoruz, niye kardeşçe yaşamıyoruz? Ayrılığı, gayrılığı bir tarafa atacağız. Özgür bir Türkiye’de, dünyaya meydan okuyan bir Türkiye’de özgürce ve kardeşçe yaşayacağız. Güzel Türkiye’yi beraber ayağa kaldıralım diyorum. Halkın iktidarını birlikte kuralım diyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Güreşecek develer Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu otobüsünün yanından geçirilirken, Kılıçdaroğlu güreşlerin başlamasını beklemeden alandan ayrıldı ve özel uçakla İstanbul’a döndü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı