REKLAMI GEÇ

CHP’li kadınlardan ‘Müfredata Hayır’

CHP’li kadınlardan ‘Müfredata Hayır’

CHP İl Kadın Kolu Başkanı Sündüs Başsorgun, “Mustafa Kemal’in askerleri olarak Atatürksüz müfredata hayır diyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2017 Perşembe, 13:14

Yeni eğitim öğretim yılının arefesinde yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Kadın Kolu Başkanı Sündüs Başsorgun,” Müfredattan silinen Atatürk kavramını kurtuluş savaşına ilişkin tek bir paragraf bile olmaması istiklal marşımızın anlatılmaması yüreklerimizi sızlatmaktadır” dedi.

Başsorgun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Laik Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin bu gününü ve yakın geleceğini inanç sömürüsüyle devşiremeyeceğini anlamış olmalılar ki eğitim müfredatını yeniden düzenleme adı altında dinsel motiflere dönüştürülmüştür. Çağdaş, Laik bir eğitim ile soran sorgulayan düşünen bireyleri biat alışkanlığını kabul etmeyecekleri için düşünmeyen sorgulamayan koşulsuz biat edecek nesiller yetiştirerek verdikleri CİHAT ve GAZA politikalarına yer verilmiştir. T.C. temeli ve geleceği ancak ve ancak laik çağdaş bir eğitim ile sağlanacaktır.Ülkemizin geleceği çocuklarımız; kurucumuz ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyada emsali görülmemiş kurtuluş mücadelesini ve Cumhuriyet devrimini öğrenmeden alacakları eğitim kimlere hizmet edeceği belli olmayan bir nesil inşa çabasındadırlar. Bizler Mustafa Kemal’in askerleri olarak Atatürksüz müfredata hayır diyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı