REKLAMI GEÇ

Denizli, halkı baş tacı olacak

Denizli, halkı baş tacı olacak

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, belediye yönetimine halkın demokratik katılımını esas alacaklarını belirterek ‘Denizli 29 Mart’ta insanına değer veren ve halkını baş tacı yapan bir belediyeye kavuşacak. Bu yönetim modeli Türkiye’ye örnek olacak’ dedi.

/ DENİZLİHABER / 16 Mart 2009 Pazartesi, 01:00

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, Eskihisar Köyü’nde düzenlenen mahalle toplantısına katılarak seçmenlerine seslendi. Mitinge dönen mahalle toplantısında vatandaşların yoğun ilgisine teşekkür eden Ataman, halkın onaylamadığı kararları uygulamaya sokmayacaklarını söyledi. CHP Belediye Başkan Adayı Ataman, Denizli Belediyesi’ne mahalle olarak bağlanacak Eskihisar Köyü’ne, belediye meclisinden özel bir karar çıkaracaklarını ve halkı mağdur etmeyeceklerini belirterek, “Eskihisar Köyü, hayvancılıkla, tarımla uğraşan bir köyümüz. Sizlere sorulmadan, rızanız alınmadan sizi Denizli Belediyesi’nin mahallesi yaptılar. Bizler göreve geldiğimiz zaman halkın onaylamadığı tüm kararları durduracağız. Eskihisar Köyü için belediye meclisinden özel bir karar çıkartıp, yine havyacılık ve tarım ile uğraşmasına devam etmesini sağlayacağız. Bizler kimseyi mağdur etmeyeceğiz” diye konuştu.

‘Konutlardaki sıkıntıları çözeceğiz’

Ziyaretlerine Umutkentlerdeki vatandaşlar ile devam eden CHP Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, sosyal belediyecilik anlayışı ile konutlardaki tüm sosyal hizmetleri sunacaklarını ve sorunlarını çözeceklerini belirtti. Umutkentlerdeki sıkıntının Belkon’da, 800. Yüzyıl Konutları’nda, TOKİ konutlarında da olduğuna dikkat çeken Ataman, “Denizli Belediyesi’nden ev alan vatandaşlarımız sorunlar yumağı içinde. Teslim edilmeyen evler, alınan paralar. Yapılmayan hizmetler, halkımızı bıktırmıştır. Sosyal belediyecilikte halka hizmet vardır. Denizli Belediyesi tarafından yapılan konutlarda sıkıntısı olan tüm vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz. Denizli’de gerçek sosyal belediyecilik ile vatandaşlarımıza mutlu, sıcak ve huzurlu yuvalar kazandıracağız” dedi.

Denizli Belediyesi’ne bağlanacak olan Korucuk Beldesi’nde vatandaşların sorunlarını dinleyen ve “Biz gelince bütün dertler bitecek” diyen Hüsamettin Ataman, Korucuk halkının kese yoğurdunu üretmeye devam edeceğini, bu kültürünü yaşatacaklarını söyledi. Denizli Belediyesi’ne bağlanacak olan Korucuk Beldesindeki vatandaşlar ile kahve toplantısı yapan Hüsamettin Ataman halkın geleceğine ipotek konulduğunu belirterek “Korucuk halkının haklarını kimse gasp edemez” dedi. Hayvancılık ile uğraşan Korucuk halkının geçim kaynağı olan kese yoğurdunu, pazarlarda sattıracaklarını belirten Ataman, “Korucuk halkına belediye olmak istiyor musunuz, diye soruldu. Ama belediyeliği elinden alınırken hiç sorulmadı. Hayvancılık ile uğraşan bu halk, Denizli Belediye sınırları içinde nasıl bu işi yapacak. Ahırlarında büyük baş hayvan nasıl besleyecek? Bunlar düşünülmedi, halk düşünülmedi. Bizim geleneğimiz olan, Korucuk halkının geçim kaynağı olan kese yoğurdu satışı yasaklandı. Bizler bu kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz. Halkımızın çalışmasını, üretmesini engelleyen her türlü sorunları kaldıracağız” dedi. Korucuk Mahalle toplantısına, Korucuk Belediye Başkanı Ali Osman Bayrak da katılarak birliktelik içinde bu sıkıntıların aşılması gerektiğini söyledi.   

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı