REKLAMI GEÇ

Basmacı’dan Pamukkale ve Laodikya soruları

Basmacı’dan Pamukkale ve Laodikya soruları

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 7 Eylül’de yapılacak Pamukkale ve Laodikya ihaleleri öncesinde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya “ihaleye hangi firmalar katılacak? İhaleyi bölgesel bazda yapmak bölgenin ve şehrin yararına değil midir?”diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2016 Perşembe, 10:22

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, önümüzdeki hafta ihalesi yapılacak Pamukkale ve Laodikya ören yerlerini meclise taşıdı. Basmacı, verdi yazılı soru önergesinde, ihale şartnamesinin değiştirilerek bölgesel bazda yapılması durumunda yerel yönetimlerin ihaleye katılmasının mümkün olacağını belirtti.

2015 Yılı verilerine göre Pamukkale Hierapolis’in 1 milyon 731 kişi ile en çok ziyaret edilen ören yeri olduğuna dikkat çeken Basmacı, 2015-2016 döneminde Pamukkale Ören Yeri’ne giriş ücretinin yüzde 40 artış ile 35 liraya yükseltilmesini de eleştirdi. Basmacı, “Giriş ücretinin 35 lira gibi yüksek oluşundan dolayı Pamukkale bölgesine daha az yerli turist gelmektedir” ifadesini kullandı.

İŞTE O SORULAR
Basmacı’nın TBMM Başkanlığına verdiği önergede, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı’yaşu soruları yöneltti:

Soru 1-İhale türünün ulusal bazda toplu olarak yapılmasından ziyade, bölgesel bazda yapmak bölgenin ve şehrin yararına değil midir? Niçin toplu bazda ihale yapılmaktadır? Ören yerlerinin işletilmesinde tekelleşme ve kartelleşmenin önüne geçmek için neler yapılmaktadır?

Soru 2-Bir önce yapılan toplu ihaleye hangi firmalar katılmıştır? İhaleyi hangi kuruluş kaç TL’ye almıştır? Pamukkale ve Laodikya Ören Yerleri bu ihale rakamı içinde yıllık ve 5 yıllık bazda kaç TL olarak değer biçilmiştir? 07/09/2016 Tarihinde yapılacak olan ihaleye hangi firmalar katılmaktadır?

Soru 3-Pamukkale Ören Yerine giriş ücretinde bir indirim öngörüyor musunuz? 2016-2017 Döneminde Pamukkale’ye giriş ücretine yüzde kaç zam yapmayı planlıyorsunuz?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı