REKLAMI GEÇ

“Denizli örgütü tek adam tarafından idare edilecek

“Denizli örgütü tek adam tarafından idare edilecek

Merkez ilçede üç kez kongre kazanarak başkanlık koltuğuna oturan Hakan Kılınç, son kongrede yaşananları ağır bir dille eleştirdi, örgütte tek adamlık olduğunu iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 2 Ocak 2010 Cumartesi, 17:54

Cumhuriyet Halk Partisi’nde merkez ilçe başkanlığını üç kez kazanan fakat son dönemini tamamlayamadan görevden alınan Hakan Kılınç’tan iddialı açıklamalar. Kılınç, Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal ve Arif Balkanay arasında yaşanan seçim yarışında CHP’nin antidemokratik anlayışa sürüklenen bir süreç yaşadığını söyledi. Kongreyi ‘CHP tarihindeki kara bir leke’ olarak nitelendiren Kılınç, örgütün tek adam tarafından yönetildiğini savundu.

İŞTE O SÖZLER
Kılınç birkaç kişinin ideali uğruna CHP’li olmayanların bile delege yapıldıklarını savunarak; “27 Aralık’ta yapılan kongre Cumhuriyet Halk Partisi için kara bir leke olarak tarihe geçti. Orada bulunan delegelerin yüzde 40’ının CHP ile ilişkisi yoktu. CHP’nin altı okunu yani Atatürk’ün ilkelerini saymalarını istesek sayamayacak kişilerdi. Ancak, birkaç kişinin ideali uğruna delege yapıldı o insanlar. Bunda başarılı da oldular ve seçim kazandılar” dedi.

VİCDANLARIYLA HESAPLAŞACAKLAR
İşte Hakan Kılınç’ın www.denizlihaber.com Editörü Selami Aydın’a yaptığı çarpıcı açıklamalar: “Ancak buna aracı olanlar 2011 seçimlerinde vicdanlarıyla hesaplaşacaklar. Çünkü bu hesaplar CHP’nin ivme kazanmasını engelleyecektir. CHP’yi demokratikleşmeden çıkarıp antidemokratik bir hale getirdiler. CHP Denizli örgütü bundan sonra tek adam tarafından idare edilecektir. Bu olayları destekleyenler de daha sonra alacakları bazı darbelerden sonra bunu daha çok net anlayacaktır”

CHP’YE OY VERMEDİLER
“Çoğu delegenin CHP’ye oy verdiğine de inanmıyorum. Geçmiş dönemde çoğunun AKP ve MHP’ye oy verdiklerini düşünüyorum. Denizli Barosu Başkanı Adil Demir’in yaşadığı bir olay da bunu doğruluyor. Bir delege ziyaretinde duvarda Menderes ve Demirel resimleri gördüğünü, “Sen CHP’lisin bunların senin duvarın ne işi var” diye sorduğunu, alınan yanıtta ise; (Bizler Menderesçi, Demirelci bir aileden gelmekteyiz. Oylarımızı her zaman sağ partilere verdik. Ancak oğlumuzun patronu onu CHP’ye delege yaptı. Oğlum delege olarak patronunun istediği kişiye oy verecek. Ancak bu evden seçimlerde delege dahil kimseden CHP’ye oy gitmeyecek) denildiğini biliyoruz. Böyle yapılan delege seçiminin CHP’ye fayda sağlayamayacağına kanaat getirmeliyiz. Böyle ayak oyunları ile CHP’de hiçbir yere gelemeyeceklerini ileride kendileri de görecekler. CHP çok büyük bir partidir, bu sorunları da çözecektir. Tüm bu gelişmelere rağmen CHP’den asla ayrılmam ve ayrılmayı da düşünmem.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı