REKLAMI GEÇ

DENİZLİ YEM’DE YOLSUZLUK İDDİASI!

DENİZLİ YEM’DE YOLSUZLUK İDDİASI!

CHP’li milletvekili Adnan Keskin, Tarım Bakanı Mehdi Eker’e Tavas Tarık ve Kredi Kooperatiflerine bağlı Denizli Yem Sanayii firmasında yolsuzluk iddialarına vurgu yapıp, yolsuzlukların boyutunu ve açılan soruşturmanın neden durdurulduğunu sordu.

/ DENİZLİHABER / 17 Kasım 2011 Perşembe, 18:15

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Medet Köyü’nde bulunan ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne bağlı olan Denizli Yem Sanayii yolsuzluk iddiaları ile gündeme geldi. Kooperatifi gündeme taşıyan ise Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Adnan Keskin oldu. Keskin Tarım Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazılı bir soru önergesi verdi.

Keskin fabrikaya girdi olarak giren ürünlerde usta başı olarak çalışan Ramazan T. Ve tartı işlemlerinde görevli personel olan Erkan E.’nin satıcılar ile işbirliği yaparak yolsuzluk yaptığını ve sahte işlemler gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Tüm bu faaliyetlerin şimdi Ak Parti Bursa Milletvekili olan Bedrettin Yıldırım7ın Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü görevindeyken yapıldığını savunan Keskin, verdiği önergede yaşananları, “Tartı fişlerinde tahrifat yapılarak gerçekleştirilen yolsuzluklar, Genel Müdürlüğe ihbar edilmiş, iki denetim elemanı, ambarlarda sayım başlatmış, üç günlük çalışmalarda ciddi usulsüzlükler tespit etmişler, üç gün sonra denetim elemanları geri çekilerek çalışmalar durdurulmuştur. Usulsüzlük yaptığı ileri sürülen Kantar Görevlisi Erkan E’nin eniştesi olan İzmir Bölge Müdürü Abdullah Kutlu’da Genel Müdür Yardımcılığına atanıyor. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Abdullah Kutlu Erzurum’dan, Genel Müdür Bedrettin Yıldırım Bursa’dan AKP’nin Milletvekili adayı olmuşlardır” diye özetledi.

Keskin önergesinde fabrikadaki yolsuzların tespiti için bir çalışma yapıldığını fakat daha sonra bu araştırmanın nedensizce sonlandırıldığını kaydederek şu sorulara yer verdi; “Denizli Yem Sanayii A.Ş’nin Tavas İlçesindeki fabrikasındaki yolsuzlukların saptanması için başlatılan çalışma neden durdurulmuştur? Denetim çalışmalarını yürüten denetim elemanlarından birisi, pasif bir göreve atanmış mıdır? Üç günlük çalışmada, tartı elemanı Erkan E’nin usulsüz işlemleri saptanmış mıdır? Yapılan usulsüzlüklerle ilgili suç duyurusu yapılmış mıdır? Erkan E’nin görevini son verilmiş midir? Verilmişse hukuki gerekçesi nedir? Kendisine kıdem tazminatı ödenmiş midir? F.Ç. isimli şahsın yaptığı şikayet üzerine Tavas Cumhuriyet Savcılığınca hazırlık 2011/322 esas numaralı dosyada, yürütülen soruşturmaya niçin müdahil olunmamıştır Belirtilen hazırlık soruşturmasına katılım düşünülmekte midir?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı