REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’YE CİHANER SÜRPRİZİ!

DENİZLİ’YE CİHANER SÜRPRİZİ!

YSK’nın gelen itiraz dilekçesi sonrası ‘kontenjan kullanın’ dediği CHP, Denizli’de sürpriz bir ismi aday gösterme kararı aldı. Eski Başsavcı İlhan Cihaner, Denizli 2. sıra kontenjan adayı olarak YSK’ya bildirildi. Denizlihaber’in duyurduğu ‘Cihaner’ ismini, CHP’li Gürsel Tekin doğruladı.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2011 Cumartesi, 15:36

CHP’nin Denizli’de daha önce belirttiği halde, kontenjan kullanmayıp YSK’ya ön seçimle belirlenen sıralamaya uyarak verdiği liste ile ilgili hafta içi iki ayrı itiraz dilekçesi verildi. Dilekçelerin ardından itirazları değerlendiren YSK, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu ve YSK’nın 125 sayılı kararı gerekçe göstererek, itirazları haklı buldu.

CHP Genel Merkezi’nde kontenjan zirvesi
CHP Genel Merkezi’ne gönderilen müzekkerede, Denizli’de ön seçime katılan üyelerin, kontenjan adayı nedeniyle en az 4 en fazla 7 ismi yazması gerekirken, en 3 en az 6 isim yazdığına vurgu yapıldı. Müzekkerede ayrıca CHP’nin kontenjan için 4 aday adayının başvurusunu aldığı da hatırlatıldı. Kontenjanın kullanılmaması halinde ilgili yasa ve örnek teşkil eden karara dayandırılarak hukuksal boşluk doğduğunun da aktarıldığı müzekkere sonrası, CHP kurmayları harekete geçti. Partinin Denizli örgüt yöneticileri de Ankara’ya çağırıldı. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin başkanlığında yapılan toplantıda son gelişmeler değerlendirildi.

Cihaner Denizli’den aday gösterildi
CHP kurmaylarının, adaylık başvurusu olduğu halde listelerde daha önce yer almayan Eski Başsavcı İlhan Cihaner’in Denizli’nin (2. sıra) kontenjanı olması konusunda karar birliğine vardığı öğrenildi. İlhan Cihaner’in de aralarında bulunduğu yeni aday listesinin, YSK’ya gönderildiği öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Cihaner’in, Denizli’den ikinci sıra kontenjan adayı olarak gösterildiğini doğruladı.

Yeni Liste Nasıl Olacak?
Buna göre CHP’nin Denizli’deki 7 kişilik aday listesi şu şekilde sıralanacak; 1 Adnan Keskin, 2. İlhan Cihaner, 3. Melike Basmacı Kayhan, 4. Adil Demir, 5. Kazım Arslan, 6. Huriye Çağlayan, 7. Ali Kavak.

İl Başkanı Yavaş’tan açıklama
CHP İl Başkanı Himmet Yavaş, “Biz Denizli’deki iddiamızı yeni arkadaşımızla birlikte daha da arttırarak seçim çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi.

İLK TEPKİLER!…
KESKİN’DEN CİHANER’E HOŞ GELDİN DEĞERLENDİRMESİ
CHP Denizli Milletvekili Adayı Adnan Keskin, İlhan Cihaner ile ilgili olarak “Partimize hayırlı olsun. İlgi çekici bir isim. Kendi mesleğinde pırıltısı olan, inançları doğrultusunda mücadele veren ve örnek davranış sergileyen arkadaşımız. Umarım CHP’ye katkısı olacaktır. Kendisine aramıza hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

YSK’NIN DAYATMASINI ELEŞTİRDİ
Adnan Keskin, “Parti bu konuda kararlılığını gösterdi. Kontenjan kullanmama yönündeki iradesini YSK’ya bildirdi. Çıkan listedeki aday arkadaşlarımız, CHP’nin Denizli’deki adayları olduğunu YSK’ya bildirdi. Ama YSK, böylesine geçmişe ters düşen bir yaklaşımla bir karar aldı. CHP’den kaynaklanan bir sorun yok ortada. Arkadaşlarımızın başka bir idari birimden gelen böyle bir karar karşısında, partiye küsmesini gerektiren bir neden görmüyorum. Aday arkadaşlarımın partiye olan bağlılığında bir zedelenme olacağını düşünmüyorum” dedi.

KAYHAN “DEĞERLİ BİR HUKUK ADAMI”
CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Melike Basmacı Kayhan, İlhan Cihaner’in aday gösterilmesi ile ilgili olarak “Genel Merkezimizin takdiridir. Çok değerli ve iyi bir hukuk adamıdır. Denizlimize, partimize hayırlı olsun. Aramıza hoş geldin diyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı