REKLAMI GEÇ

Erdal İnönü ölümünün 11. yılında anıldı

Erdal İnönü ölümünün 11. yılında anıldı

Ülkemizde yetişen değerli insanlardan birisi Eski SHP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Devlet ve Dışişleri Bakanı, fizik Profesörü Erdal İnönü, ölümünün yıldönümünde anıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2018 Çarşamba, 16:36

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, yaptığı yazılı açıklamayla 31 Ekim 2007 yılında yaşamını kaybeden, “siyasetin gülen yüzü” ve bir bilim adamı olarak hafızalarda iz bırakan Eski SHP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Devlet ve Dışişleri Bakanı ve fizik Profesörü Erdal İnönü’yü rahmetle andı.

Başkan Akbaba “Memleketimizin yetiştirdiği kıymetli bilim insanı, değerli siyasetçi ve saygın devlet adamı… Birikimiyle, fikirleriyle, hoşgörü, uzlaşı ve nezaket kültürünü siyasetle buluşturan insan odaklı yaklaşımı ile örnek teşkil etmeyi başarmış insan…” diye başlayan açıklamasında Erdal İnönü’nün kriz ve gergin ortamlarda yaptığı espirileri paylaştı.

Buram buram Erdal İnönü kokan esprilerden birkaçı şöyle:

– Seçmenlerden biri, seçim otobüsünün önüne atılır ve Erdal İnönü’ye hitaben “Ölürüm yoluna” diye haykırır. Erdal İnönü kaykırışı duyduktan sonra hemen cevap verir: “Dur, ölme. Bir oy bir oydur.”

– Erdal İnönü dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ile görüşecektir. O günlerde İnönü, Yılmaz’ı sert biçimde eleştirmektedir. Yılmaz, Necatibey Caddesi’nde bulunan SHP Genel Merkezi’ne gelir. SHP ile ANAP Genel Başkanları baş başa uzun bir görüşme yaparlar. Herkes sert tartışmalar yaşanmasından endişelidir. Endişeler kimseyi haklı çıkarmaz. Görüşme sonrası dönemin SHP Genel Sekreteri Fikri Sağlar, İnönü’ye biraz da endişeyle görüşmeyi sorar. İnönü şöyle der: “Çok iyi geçti. Mesut bey partimize aşık oldu. Ama platonik.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı