REKLAMI GEÇ

Erol: terör doğuda, çözüm batıda

Erol: terör doğuda, çözüm batıda

CHP Parti Meclisi üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, terör sorununu yalnızca Güneydoğu’nun sorunu olmadığını, ulusal bir sorun haline geldiğini belirterek, “Terör doğuda, çözüm ise Batı’da” ifadesini kullandı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 11 Mart 2016 Cuma, 12:32

CHP Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, Denizli İl Örgütü’nü ziyaretinin ardından PM Üyesi Gülizar Biçer Karaca, milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı ile İl Başkanı Teoman Sancar’ın katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

denizli-chp-pm-uyesi-gursel-erol-ic

Terörün yalnızca Güneydoğu sorunun olmadığını vurgulayan Erol, terörün ulusal bir sorun haline geldiğini, bunun göstergesinin Ankara’daki olay olduğunu, terör örgütü insan kayanağı bulmakta sıkıntı çekerken Suriye’den gelen ve sınırda kontrol edilemeyen sığınmacıların 81 ile dağıldığını, “O nedenle sorun doğuda, çözüm batıda” dediğini, batı illerinin desteği olmadan terörle mücadelede başarılı olunamayacağını söyledi.

32 YILDIR ÇÖZÜLEMEYEN SORUN
Bölücü terörün 32 yıl önce başladığını, geçen sürede 10 başbakan, 11 Genelkurmay Başkanı, 6 cumhurbaşkanı ve 20 hükümet değiştiğini, ancak sorunun çözümlenemediğini ifade eden Erol, “32 yılda terörle mücadele için 1,5 trilyon dolar harcanmış. Bu para ile bin tane boğaz köprüsü 375 adet Atatürk barajı yapılırdı. Bugün Türkiye’nin iç ve dış borcu 800 milyar dolar. Terörle mücadelenin tek bir yeri vardır, o da parlamento” dedi.

O KORKUYU YAŞAMAYAN BİLEMEZ
Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan yurttaşların iki ateş arasında kaldığını anlatan Erol, “Gündüz silahlı kuvvetler, gece eli silahlı PKK örgütleriyle karşı karşıya gelen yurttaşlarımızın yaşadıklarını anlayamazsınız. Ölümle tehdit edilen yurttaşlarımız, PKK’ye yardım yataklık yapmak suçundan yargılanıyor. Ölüm korkusunu yaşayamayan bunu bilemez. Ayrıca, köyleri boşaltılan yurttaşlarımız kendi haline terk edildi. Evet devlet köyleri boşatmak isterse boşaltır, ancak insanları kaderleriyle baş başa bırakamaz. Güçlü devlet, ekonomisiyle, silahlı gücüyle değil, sosyal devlet yönüyle güçlü olan devlettir. Devlet kendi eliyle potansiyel düşman yaratıyor” diye konuştu.

90’LI YILLARA GERİ DÖNÜYORUZ
PKK Terör örgütünün kırsal kadrosunun henüz harekete geçmediğini söyleyen Erol, “1990 yıllarda kamu görevlileri karayolu ile ulaşım yapamazdı. Ulaşım belirli saatlerde konvoylar halinde yapılırdı. İşte PKK’nın kırsal kadroları ortaya çıktığında 90’lı yıllara geri döneceğiz. O nedenle ne yapılması gerekiyorsa şimdiden yapılmalı. Terörle mücadele kapsamında bir yol haritası belirlenmeli. Benim önerim var. Ancak, bu önerilerimi il teşkilatlarıyla görüşmeden, tartışmaya açmadan açıklamak istemiyorum. O nedenle buradayım” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı