REKLAMI GEÇ

Ertemür, cezaevindeki Edemir’i Başbakan Erdoğan’a sordu

Ertemür, cezaevindeki Edemir’i Başbakan Erdoğan’a sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Hüseyin Edemir, Tekirdağ’dan Edirne’ye neden nakledilmiştir? Öğrencisi olduğu ODTÜ’deki sınavlara girmesi için ne kadar bedel talep edilmiştir” diye sordu.

/ DENİZLİHABER / 7 Şubat 2011 Pazartesi, 17:31

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bir yıl önce tutuklanan Edemir’in, üç cezaevi gezdiğini belirten Ertemür, “ODTÜ öğrencisi olan Edemir, Metris, Tekirdağ ve son olarak Edirne Cezaevlerinde tutuklu olarak tutulmaktadır” dedi.

Hüseyin Edemir’in, Tekirdağ’dan Edirne’ye neden nakledildiğini merak eden Ertemür, şu sorulara yanıt istedi: “Bu, nakil olacağı güne kadar neden Edemir’e söylenmemiştir? Edemir’in görüşü neden alınmamıştır? Hüseyin Edemir’in verdiği dilekçeler ve mektuplar neden yok edilmiştir? Bu bir insan hakları ihlali değil midir? Öğrencisi olduğu ODTÜ’deki sınavlara girmesi için ne kadar bedel talep edilmiştir? Öğrencinin Ankara’da bir cezaevine nakledilip sınavlara girmesi sağlanamaz mı? Hüseyin Edemir hakkındaki davadan beraat ederse yaşadığı mağduriyeti kim giderecektir? Giremediği sınavlar için mezun olamayan, bursları kesilen, Almanya staj programına gidemeyen Edemir’in şartlarının düzeltilmesi için bir çaba harcamayı düşünüyor musunuz?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı