REKLAMI GEÇ

Ertemur; “Eğitim kurumları depreme dayanıklı mı?”

Ertemur; “Eğitim kurumları depreme dayanıklı mı?”

CHP Denizli Milletvekili Ertemur, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Denizli’deki eğitim kurumlarının depreme karşı dayanıklı olup olmadığını sordu.

/ DENİZLİHABER / 19 Aralık 2009 Cumartesi, 17:01

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, bir soru önergesi verdi. Aralık ayında Denizli’de yaşanan depremleri hatırlatan Ertemur, “Depremler, bölgede deprem konusunda alınması gereken önlemlere dikkat çekerken, halk arasında ciddi paniğe neden oldu” dedi. Denizli’de bulunan okul, kreş, öğretmenevi ve öğrenci yurdunun ve Milli Eğitim Bakanlığı’na ait diğer binaların depreme karşı dayanıklılığının ölçülüp ölçülmediğini soran Ertemur, “Bu tespit sonucunda güçlendirme çalışması yapılan bina sayısı nedir? İl merkezi ve ilçelere göre dağılımı nedir?” dedi.

Ertemur’un konuya ilişkin diğer soruları şunlar:
-Meydana gelen deprem sonucunda binalarda hasar olmuşumdur? Hasarlı bina adedi kaçtır? Hasarlı binalar için alınan tedbirler nelerdir? Merkez ve ilçelere göre dağılımı nedir?
-Denizli’de 2009 yıllında Bakanlığınız tarafında depreme karşı önlem amacıyla ayrılan kaynak miktarı nedir? Ne kadarı harcanmıştır? 2010 yılı için ne kadar kaynak ayrılmıştır?
-Deprem konusunda okullarda verilen eğitim çalışmaları nelerdir? Kaç okulda depremle ilgili eğitim çalışması yapılmıştır? Kaç öğrenci bu eğitimlere katılmıştır? Deprem konusunda sivil halkı bilinçlendirmek için yapılan eğitim çalışmaları nelerdir?
-Deprem güçlendirmesi yapılmayan ve bakanlığınıza ait olan binalarda deprem nedeniyle meydana gelecek olayların sorumlusu kim olacaktır? Var olan eksikler ne zaman tamamlanacaktır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı