REKLAMI GEÇ

Ertemur, KEY ödemelerini sordu

Ertemur, KEY ödemelerini sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ile KEY ödemelerinde yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ekim 2009 Cumartesi, 09:22

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. Önergesinde, KEY ödemelerinde yaşanan sorunları gündeme getiren Ertemur, “Seçim bölgem olan Denizli’de yapmış olduğu çalışmalar sırasında, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri konusunda yaşanan sorunlara ilişkin yoğun şikayetler aldım. Bu şikayetler özellikle KEY ödemesine hak kazanmalarına rağmen hiç ödeme yapılmaması ya da gerekenden az ödeme yapılması konularında yoğunluk kazanmaktadır” dedi.

Ertemur, şu soruların, Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanmasını istedi:
-Bugüne kadar Türkiye genelinde ve Denizli ili özelinde kaç yurttaşımıza KEY ödemesi yapılmıştır? Toplam ödeme miktarı nedir?
-Türkiye genelinde ve Denizli ili özelinde KEY ödemesi yapılamayan veya eksik yapılan kişi sayısı nedir?
-Hiç ödeme yapılmadığı ya da eksik ödeme yapıldığı konusunda toplam kaç adet şikayet bulunmaktadır? İllere göre dağılımı nedir? Bu şikayetlerden kaçı çözüme kavuşturulmuştur?
-Çeşitli nedenlerle KEY ödemesi yapılmaması nedeniyle bekletilen kaynak miktarı nedir? Bu para nerede değerlendirilmektedir?
-KEY ödemesine hak kazanmalarına rağmen hiç ödeme yapılmaması ya da gerekenden az ödeme yapılması nedeniyle ödenmeyen Konut Edindirme Yardımı hangi tarihte yapılacaktır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı