REKLAMI GEÇ

Ertemur, Kültür Bakanı’na sordu

Ertemur, Kültür Bakanı’na sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Kültür ve Turizm Bakanı Günay’a, bakanlık olarak, 2010 yılı bütçesinden, Denizli için ne kadar ödenek ayırdıklarını sordu.

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2010 Çarşamba, 18:04

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi. Ertemur, “Denizli ülkemizin turizm potansiyeli açısından önemli merkezlerinden biridir. Bu potansiyel tam kullanılamamasına rağmen, turizm Denizli’de hem ekonomik anlamda hem de istihdam açısından önemli katkı sağlamaktadır. Denizli’de dünyada bir eşi daha bulunmayan Pamukkale’nin yanı sıra pek çok antik kent de bulunmaktadır. Denizli’de turizm sektöründe yaşanan sorunların çözülmesi, bu konuda etkin ve kalıcı turizm politikalarının hayata geçirilmesi turizm tesislerinin doluluk oranını artıracağı gibi konaklama süresini de uzatacaktır” dedi.

Ertemur’un konuyla ilgili soruları şunlar:
1- Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2010 yılı bütçesinde Denizli ili için ayırdığı ödenek miktarı nedir? Kaynak sağlanan projeler hangileridir?
2- Denizli ilinde halen devam etmekte olan turizm yatırımları hangileridir? Bu projeler hangi tarihte başlamıştır? Bitirilme oranı nedir? Ne zaman hizmete alınacaktır?
3- Denizli’de otel yatırımı yapmak (5 yıldızlı) için bakanlığınıza başvuruda bulunan girişimci var mıdır? Varsa bu çalışmalar taleplerle ilgili hangi aşamadadır?
4- Dünyada bir benzeri daha bulunmayan Pamukkale’nin korunması ve Dünya turizm turizminin önemli merkezlerinden bir haline getirilmesi için yapılan çalışmalar nelerdir?
5- Denizli’de turizm tesislerinin doluluk oranını mevcut durum olan % 15′ den daha yukarı çekmek, ortalama kalış süresinin uzatılmak, birim başı elde edilen gelirin yükseltmek için yapılan somut çalışmalar nelerdir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı