REKLAMI GEÇ

Ertemur, Sağlık Bakanı’na sordu

Ertemur, Sağlık Bakanı’na sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Denizli’deki sağlık kuruluşlarının depreme dayanıklılığı konusunda bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2009 Çarşamba, 18:25

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinin, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından, yazılı olarak yanıtlanmasını istedi. Önergesinde, Denizli’de son zamanlarda hissedilen depremlerin, halk arasında paniğe neden olduğunu ifade eden Ertemur, Bakan Akdağ’dan, Denizli’deki hastane, sağlık ocağı, poliklinik gibi binaların depreme karşı dayanıklılığı konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi istedi. Denizli’de, güçlendirme yapılan bina sayısını ve bunun, il merkezi ve ilçelere göre dağılımını soran Ertemur’un Bakan Akdağ’a yönelttiği diğer sorular şunlar:
-Meydana gelen deprem sonucunda binalarda hasar olmuş mudur? Hasarlı bina adedi kaçtır? Hasarlı binalar için alınan tedbirler nelerdir? Merkez ve ilçelere göre dağılımı nedir?
-Deprem güçlendirmesi yapılamayan ve bakanlığınıza ait olan binalarda olası bir deprem nedeniyle meydana gelecek olayların sorumlusu kim olacaktır? Bu eksikler ne zaman giderilecektir?
-Meydana gelebilecek bir depremde, yaralılara zamanında ve etkin müdahale için yapılan çalışmalar nelerdir? Bu konuda oluşturulan özel bir ekip var mıdır? Kaç personel görevlendirilmiştir? Unvanları nedir? Ambulans sayısı nedir?
-Olası bir depremde ihtiyaç duyulacak, araç, gereç ve tıbbi malzeme konusunda gerekli önlemler alınmış mıdır? Bu önlemler nelerdir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı