REKLAMI GEÇ

Ertemur, suça karışan çocukları sordu

Ertemur, suça karışan çocukları sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, suça karışan çocukların durumunu sordu.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2009 Cuma, 17:43

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, eğitimde yaşanan sorunlar, köyden kente göç, gelir dağılımı adaletsizliği, parçalanmış aile yapısı, ekonomik kriz gibi olumsuzlukların yarattığı tablonun çocukları derinden etkilediğini, çocuk suçluluğunda ise ciddi bir artışın yaşandığını söyledi.

Ertemur, “Gelinen noktada toplumumuz son yıllarda bütün dengeleri altüst eden ekonomik krizinde etkisiyle de; kapkaç, gasp, hırsızlık ve cinayet gibi olaylar hızla artarken, adeta bir ‘suç toplumu” olmaya başlamıştır. Diğer taraftan, suç işleyen ya da suça karışan çocukların cezaevine konulması, mevcut cezaevi düzeninde, çocukların ıslahı bir yana, yeni suç teknikleri öğrenmelerine neden olmaktadır” dedi. Ertemur, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

“2002-2007 yılları arasında yıllara göre çocukların karıştığı suç teşkil eden olay sayısı nedir? Suç türlerine göre tasnifi nedir? Bunlardan kaçı organize suç kapsamındadır? İllere göre dağılımı nedir? Aynı yıllar itibariyle çocuk suçluluğunda yaş ortalaması nedir? Köyden kente göç etme, aile bireylerinin işsizliği, gelir düzeyleri, eğitim durumları, eşlerin ayrılmış olması, ailede başka suç işlemiş bireylerin olup olmadığına ilişkin veriler nelerdir? Bu dönemde ceza veya ıslah evlerinde bulunan çocuk sayısı nedir? Suç işleyen yada suça karışan çocukların cezaevi-ıslahevlerine konulması, mevcut cezaevi düzeninde, çocukların ıslahı bir yana, yeni suç teknikleri öğrenmelerine neden olduğu iddiası doğru mudur? Ceza veya ıslah evlerinden çıktıktan sonra bu çocukların yüzde kaçı tekrar suç işlemektedir? Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın karşı karşıya bırakıldığı bu olumsuz tablodan kurtulması için alınan somut önlemler nelerdir?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı