REKLAMI GEÇ

Ertemur’dan mermer sorusu

Ertemur’dan mermer sorusu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM’ye verdiği soru önergesi ile mermer sektörünün içinde bulunduğu durumu dile getirdi ve bu sektörle ilgili ne tür çalışmalar yapıldığını sordu.

/ DENİZLİHABER / 28 Ocak 2009 Çarşamba, 01:00

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından yanıtlanmak üzere, TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Ekonomik krizden dolayı mermer sektörünün büyük bir yara aldığını belirten CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, soru önergesinde mermer sektörünün sıkıntılarını dile getirdi. Ertemur, “İnşaat sektöründe yaşanmakta olan durgunluk, dünya piyasalarını etkileyen ekonomik kriz, önemli ihraç ürünlerimizden olan mermeri, dolayısıyla mermercilik sektörünü olumsuz yönde etkilemektedir. Gerek ihracatımıza katkısı, gerek yarattığı katma değer, gerekse yarattığı istihdamla ülke ekonomisinin önemli sektörlerinden olan mermercilik sektöründe alarm zilleri çalmaktadır” dedi.

Ertemur, 6 maddelik soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

-2007-2008 yıllarında mermer üretimimiz ve mermer ihracatımız ne olmuştur?

-Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle kaç mermer ocağı kapanmıştır? İllere göre dağılımı nedir?

-Aynı tarihlerde bu sektörde faaliyet gösteren işyerlerinde çalışan kaç kişi işini kaybetmiştir? İllere göre dağılımı nedir?

-Mermer rezervlerimizin büyüklüğü ve mermer çeşitlileri bakımından zengin yataklara sahip olmamıza rağmen dünya piyasalarında hak ettiğimiz yeri alamamamızın nedenleri nelerdir?

-Hükümetiniz döneminde, mermer sektörümüzün dünya ile rekabet etmesi ve kaliteli mermer üretimi için bu sektöre verilen destek ve yapılan somut çalışmalar nelerdir?

-Mermercilik sektörünün yaşamakta olduğu sorunların çözümü için alınacak önlemler nelerdir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı