REKLAMI GEÇ

Gazetecileri rahat bırakın

Gazetecileri rahat bırakın

Yerel gazetelerin en büyük gelir kaynağı olan kamu ihalesi ilanlarının yerel gazetelere verilmemesini öngören yasa tasarısını sert bir dille eleştiren CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, hükümeti bu hatalarından geri dönmeye çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2008 Salı, 00:00

AKP Hükümeti’nin yerel gazeteleri, ekonomik darboğaza sokup kendisine bağımlı hale getirmeye çalıştığını söyleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, yerel gazetelerin en büyük gelir kaynağı olan kamu ihaleleri ilanlarının yerel gazetelere verilmesinin önünü kesen yasa tasarısının da bunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

“Ben varsam sen de varsın tehditleriyle gazetelerin elini kolunu bağlamaya çalışıyorlar. Unuttukları bir şey var. Yerel basın ulusal basına benzemez. Zaten zor şartlarda emeğiyle geçinen basın mensubu arkadaşlar sizin kömür dağıttığınız saf vatandaşlarımıza hiç benzemez. Basın camiasında emek veren arkadaşlar kendini bilen, kendini iyi yetiştirmiş arkadaşlardır. Bu yanlıştan derhal dönülmesini bekliyoruz” diyen Bartal, sözlerine şöyle devam etti: “Geldiğiniz günden beri yeterince insanı evinden işinden ettiniz. Şimdi de sıra basın camiasına mı geldi? İnsanların zor durumlara düşmesi sizi bu kadar mı mutlu ediyor? Alın esnaf kepenk kapatıyor, alın vatandaşlar kredi kartlarını ödeyemediğinden cinnet getirip ya kendisini ya da tüm ailesini yok eder durumlara geldi. AKP yöneticileri ise hala güllük gülistanlık tablo çiziyorlar. Sizler için durum belki öyle olabilir. Ballı ihalelerle yandaşlarınıza sağladığınız gelir kapılarıyla refah içinde yaşıyor olabilirsiniz Ancak kafanızı biraz da vatandaştan yana çevirin. Türbandı, şuydu buydu aldatmacalarıyla suni gündemler yaratarak vatandaşı daha ne kadar oyalayacaksınız. Buradan AKP’li yöneticileri, vekilleri uyarıyorum Çekin elinizi özgür, yansız, bağımsız basının üzerinden ve derhal yasa tasarısını iptal ediniz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı