REKLAMI GEÇ

“Gel aday ol, sandıkta hesap ver”

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, belediye başkanlığına tekrar aday olmayacağı yönünde açıklamalarda bulunan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye, “Gel aday ol, sandıkta hesap ver” çağrısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2008 Perşembe, 00:00

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, belediye başkanlığına aday olup olmayacağı konusunda, ‘Tekrar aday olmayı düşünmüyorum. Ancak, siyasi gelişmeler farklı olursa, yeniden aday olmam gerekirse, böyle bir görev verilirse durum başka” sözleri ile yaptığı açıklamalara, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal’dan tepki geldi.

Zeybekci’nin bazı gerekçeler göstererek aday olmayacağını söylediğini, ancak bu söyleminin hiçbir inandırıcı tarafı bulunmadığını ifade eden Bartal, “Aday olup olmamak elbette kendisinin bileceği bir iştir, ancak söylediklerinin hiçbir inandırıcılığı yoktur. Çünkü bunu hem partilileri hem de Denizlililer biliyor. Başkan’ın seçildiği dönemdeki seçime kadar olan adaylık sürecinde, ‘Aday değilim’ vb açıklamaları yaptığını, ancak bu yönde ön yoklamaların yapıldığını ve sonunda ‘Aday değilim’ diyen Zeybekci’nin bir anda aday olduğunu herkes biliyor. O açıdan Sayın Başkanın bu sözlerine kendi partisinin mensupları dahil kimsenin itibar edeceğini sanmıyorum” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’ye, “Sayın Zeybekci gelin aday olun” çağrısı yapan Bartal, “Aday olun ki bu yaptıklarınızın hesabını sandıkta verin öyle gidin. Çınar halkını yollara döktünüz hesapları var, İlbadı, Esentepe, Karşıyakalıların, Şirinköylülerin, belediyelikleri elinden alınan belde halklarının hesabı var. Size sandıkta hesap soracaklar,

5 yıldır bunu bekliyorlar. Fatih Mahallesi sakinlerinin hesabı var. Gariban dolmuşçuların, sermayeye nasıl peşkeş çekilerek zor durumlara getirildiğinin hesabı var. Hala devam eden ve karayollarının yapması gereken yolları Denizlililerin cebinden çıkartarak yaptığınız yolların hesabı var. Denizli’nin en değerli arazilerini Oferlere ve Hollandalı yabancı sermayelere nasıl teslim ettiğinizin hesabı var. İlan reklam vergilerinin su paralarının, aboneliklerinin sizin döneminizde nasıl katlandığının hesabı var. Seçim dönemi ‘Yapacağım’ dediğiniz işlerin yapılmamasının hesabını görecek Denizli halkı sizden. Daha saymakla bitiremeyeceğim tüm bu hesapları vatandaşlarımız sizinle, en demokratik haklarını kullanarak sandıkta hesaplaşacaklar. Ben derim ki gelin aday olun aman vazgeçmeyin” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı