REKLAMI GEÇ

Gönenç: Seçim torbası AKP’nin başına geçecek

Gönenç: Seçim torbası AKP’nin başına geçecek

CHP İl Başkanı Gönenç, iktidarın halkı canından bezdirdiğini, uygulanan politikaların ülkeye zarar verdiğini, CHP’nin tek başına iktidara gelerek halkı AKP’den kurtaracağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2010 Cuma, 19:18

CHP İl Başkanı Zafer gönenç, Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirilmesine neden olanların başına da halkın çuval geçireceğini söyledi. Gönenç, kongrelerde göreve gelen ilçe başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Gönenç, il kongresini 28 şubat Pazar günü EGS Kongre Kütür Merkezi’nde yapılacaklarını, kongrenin bir yükseliş ve CHP’nin iktidara yürüme günü olacağını ifade etti. AKP’yi de eleştiren Gönenç, iktidarın 8 yıldır sürdürdüğü icraatlarıyla halkı ezdiğini, canından bezdirdiğini kaydederek, “Türk halkının yegane kurtuluşu CHP’dir. Halkın umudu ve sorunların çözümü CHP iktidarıdır. Biz hükümetin uyguladığı iç ve dış politikaların bu ülkeye yarar getirmediğini, hep zarar verdiğini söyledik ve haklı olduk. Ülke Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar işsizlik rekoru, bu kadar borçlanma görmedi. Yoksulluk ve yolsuzluk batağına itildik” dedi.
İktidarın yargı, üniversiteler ve toplumun kurumları üzerinde baskı kurmaya başladığını belirten Gönenç, “Bu baskılara karşı en önemli engel CHP’dir. Önümüzdeki seçimlerde CHP tek başına iktidar olacak ve Türk halkının da umudunu boşa çıkarmayacaktır. Kuzey Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirilmesine neden olan, göz yuman AKP iktidarının başına da halk seçim torbasını geçirecektir. Türk halkını AKP’den kurtarmak yakındır. Hiçbir engel bizi durduramaz” diye konuştu.

“Bedelini ödedi”
Milletvekili Ali Rıza Ertemur’un 30 yıl önce yargılandığı bir olayın gündeme getirilmesini de eleştiren Gönenç, şunları kaydetti: “Son günlerdeki saldırılar, iktidara yürüyen CHP’ye milletvekili üzerinden yapılan bir saldırıdır. Kötü niyetli girişimleri kınıyoruz. 30 yıl önce yargılanan milletvekilimiz, bu davaya konu eylemi inkar da etmemiştir ve gençlik hareketi olan bu suçun bedelini ödemiştir. Siyaset yapma hakkını kazanan milletvekilimiz siyasete girmiştir. Bunu yapanın CHP’lilerden olduğu iddialarına ise ihtimal vermek istemiyoruz. Bu olaylar bizim ilişkilerimizi sarsamaz CHP İl Kongresi bizim için milattır. Önümüzdeki genel seçimler için kongreden sonra güçlü bir birliktelik ile köylere mahallelere inerek AKP’nin halka yaptıklarını anlatacağız ve kurtuluş projelerimizi sunacağız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı