REKLAMI GEÇ

“GÖZÜMÜZ DENİZLİ’NİN ÜZERİNDE”

“GÖZÜMÜZ DENİZLİ’NİN ÜZERİNDE”

CHP’li Murat Karayalçın, Denizli’de tekstil sektöründe son dönemde yaşanan olumsuzları incelemek için milletvekillerinden oluşan bir grubun Denizli’de incelemeler yapıp bir rapor hazırlayacağını belirterek, hazırlanan raporun MYK’da görüşüldükten sonra gerekirse TBMM’ye taşınacağını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2009 Cuma, 17:32

CHP Ankara Belediye Başkan adayı olan Murat Karayalçın, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Denizli’ye geldi. İlk ziyaretini Denizli Valisi Yavuz Erkmen’e gerçekleştiren Murat Karayalçın, Vali Erkmen tarafından bina girişinde karşılandı. CHP Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç ve bazı partililerin de katıldığı ziyarette konuşan Vali Erkmen, Karayalçın’la çok uzun yıllardır tanıştıklarını belirtirken, Murat Karayalçın daVali Erkmen’in çok başarılı bir bürokrat olduğunu, başarısının Denizli’de de devam etmesini istediğini söyledi.

Kısa süren ziyaretin ardından valilik binası çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Murat Karayalçın, son günlerde Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu. Bu konuda Başbakan, bakanlar, hükümet mensupları ve Dışişleri Bakanı’nın açıklama yapması gerektiğini söyleyen Karayalçın, “Ortada bu denli vahim bir durum varsa bunu bilmeliyiz. Bir takım jest ve sloganlarla hem Türkiye, hem de İsrail kamuoyunun kafasının karıştırıldığını görüyoruz. Bunu da üzüntüyle izliyoruz” dedi.
Bir yandan Başbakanın açıklamalarda bulunduğunu, öte yandan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın çok daha farklı açıklamalar yaptığını belirten Murat Karayalçın, “Bu nedenle bir kafa karışıklığının yaşandığını düşünüyorum. Yapılması gereken bu çok önemli konuda Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı durumlar ve sorunlar neyse bunun net ve açık bir şekilde ortaya konulmasıdır” dedi.

CHP İl Başkanlığı’nı ziyaretinde kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Karayalçın, Dağlık Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan’la protokol imzalanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Komşularıyla iyi ticari ilişkiler içinde olmayı kendisinin de istediğini, özellikle doğu sınır kapısının Türkiye’nin ticareti için de önemli olduğunu belirten Karayalçın, “Ama yine de bizim için işgal altında olan Azeri toprakları önem taşımaktadır. Azerbaycan’ın toprakları işgal altında olduğu sürece, 1 milyon Azeri yerinden yurdundan edilmişken, bu çözülmeden Ermenistan’la bir mutabakata gidilmesi asla kabul edilemez. Bunu yalnızca iki devlet bir millet anlayışıyla söylemiyorum. Bunların dışında Azerbaycan’ın Türkiye için taşıdığı ticari önemi dikkate alarak bu değerlendirmeyi yapıyorum” dedi.
Dışişleri Bakanlığı ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığı yaptığını belirten Karayalçın, “Anlaşmaları, protokolleri hükümetler onaylar, metinleri TBMM’ye gönderir, mecliste hükümetin onaylamasını kanunla kabul eder. Bu konuda da bir kafa karışıklığının yaşandığını görmekteyiz. Başbakan’ın açıklamalarından bu konuda protokol imzalandığını anlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu kanun tasarısı olarak meclise gelecektir. Ya komisyonda bekletilecek, ya da genel kurulda bekletilecektir. Başbakan diyor ki, Dağlık Karabağ’daki durumun değişmesini istiyoruz. Kimileri diyor ki; Dağlık Karabağ sorununun çözümü kimileri de diyor ki Dağlık Karabağ sorununun çözümü için birkaç olumlu işaretin verilmesi yeterlidir. Asıl önem taşıyan konu Ermenistan’ın 1992 Aralık’ında işgal ettiği 7 Azeri reyonunun boşaltılmasıdır. Karabağ mıdır beklenen çözüm yoksa reyonların terk edilmesi midir? Bunun esnek bırakılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Ama ne olursa olsun şu soruyu soruyorum? Neden bunu önceden sağlayıp ondan sonra bu tasarıyı meclyise göndermiyorsunuz?” diye konuştu.
Karayalçın, Denizli’de tekstil sektöründe son dönemde yaşanan olumsuzları incelemek için milletvekillerinden oluşan bir grubun önümüzdeki günlerde Denizli’ye gelip, incelemeler yapacağını ve bir rapor hazırlayacağını belirterek, hazırlanan raporun MYK’da görüşüldükten sonra gerekirse TBMM’ye taşınacağını belirtti. Karayalçın, geceyi Denizli’de geçirdikten sonra yarın CHP’nin Denizli Belediye Başkan adayı Hüsamettin Ataman’ın oğlu Özgür Ataman’ın nikah şahitliğini yaptıktan sonra Ankara’ya dönecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı