REKLAMI GEÇ

İÇLİ’DEN ENGELLİLERE SİYASET ÇAĞRISI

İÇLİ’DEN ENGELLİLERE SİYASET ÇAĞRISI

Türkiye Engelliler Federasyonu Başkanı-CHP Parti Meclisi Üyesi Turhan İçli, siyaset kurumunun tüm sorunların çözüm merkezi olduğunu belirterek, engellileri siyaset yapmaya çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 17 Ocak 2011 Pazartesi, 18:23

CHP’nin son kurultayında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle PM’ye giren Turhan İçli, Denizli’ye gelerek engelli örgütlerinin başkan ve temsilcileriyle bir toplantı yaptı. CHP İl Başkan Vekili Himmet Yavaş ve Merkez İlçe Başkan Vekili Ömer Yurtseven ile birlikte TMMOB Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan İçli, ülkede aileleriyle birlikte 20 milyonluk büyük bir aile olan 8.5 milyon engellinin, sadakaya ihtiyacı olmadığını, sadece insanca yaşamak istediğini belirterek şunları söyledi: ”Çağdaş ülkelerde engelliler siyasette söz sahibidir. Örneğin İngiltere’de görme engelli kişiler iç işleri, İsveç’te ise sosyal hizmet bakanlığı yapmıştır. Güney Afrika’da bile parlamentoda 11 engelli bulunmaktadır. Kitlesel mücadelelerle bazı kazanımlar elde edilebiliyorsunuz ama engelliler konusundaki temel anlayışı değiştiremiyorsunuz. Bunu çözmenin tek yolu da siyasette etkin olmaktan geçiyor. Konfederasyon Başkanı olarak toplumda eşit ve özgür yaşamak için tüm engellilerimizi siyaset kurumu içinde yer almaya davet ediyorum. Bunun için de en uygun partinin CHP olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum.”

“AKP ENGELLİLERİ ALDATTI”
Türkiye Engelliler Federasyonu Başkanı-CHP Parti Meclisi Üyesi Turhan İçli, engelli haklarıyla ilgili Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmesi’ne Türkiye’nin imza koyduğunu, ancak AKP Hükümeti’nin ek protokolü imzalamadığının altını çizerek, ”İşlevsiz bir sözleşmenin hiçbir geçerliliği yoktur. Ne yazık ki bu konuda AKP engellileri aldatmıştır” dedi.

“CHP, İNSANCA, ONURLU BİR YAŞAM VADEDİYOR”
Engelli hakları konusunda AKP ve CHP arasında temel farklar bulunduğuna dikkat çeken
İçli, daha sonra şunları söyledi: ”AKP engellileri himaye etmek mantığıyla hareket ediyor. Ellerinden gelse engellilere bedava bir dünya vaat edecekler. Bu mantık, sorunların çözüm kaynağı mı? Elbette ki hayır. Bizler eşitlik istiyoruz. Çalışarak, mücadele ederek toplum hayatında yerimizi almak istiyoruz. CHP ise engellilerin üretim ve hizmet sürecine dahil edilmesini istiyor. Engellilerin önündeki engellerin kaldırılarak, çalışma ve yaşam koşullarıyla ilgili kanalların açılmasını ve gerekli koşulların yaratılmasını savunuyor. Yani insanca onurlu bir yaşam vadediyor. Türkiye engellileri olarak tercihimizi yapmak ve geleceğimizi yaratmak zorundayız.”

ENGELLİ DERNEKLERİNİN YÖNETİCİ VE ÜYELERİ KATILDI
Toplantıya, Denizli Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Ayten Bahtiyar, Sakatlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı Osman Çiyancı, İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Muzaffer Esgin, Umut Çocukları Derneği Başkanı Fatma Akkuş ile engelli derneklerinin yönetici ve üyeleri katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı