REKLAMI GEÇ

“İktidar, listelere müdahale ediyor”

“İktidar, listelere müdahale ediyor”

CHP İl Başkanı Ali Kavak, seçmen kütüklerinin YSK tarafından hazırlanması gerekirken, TÜİK ve Nüfus Genel Müdürlüğü’nce hazırlanmasını eleştirdi. Kavak, “Şimdiden seçimlere gölge düştü” dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2008 Perşembe, 01:00

CHP İl Başkanı Ali Kavak, parti merkezinde yaptığı basın toplantısında, seçmen kütüklerinin TÜİK ve nüfus müdürlüklerince hazırlanmasını eleştirdi. Kavak, “Son bir buçuk yılda seçmen sayısının 6 milyon artış göstermesi, yerel seçimlere şimdiden gölge düşürmüştür” dedi.

Seçmen kütüklerinin, Anayasa’ya göre, Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanması gerektiğini ancak, adres kayıt sistemindeki bilgilerin düzenlenmesi işinin TÜİK ve nüfus müdürlüklerince yapıldığını hatırlatan Kavak, “Bu da Yüksek Seçim Kurulu’nun Siyasi İktidara bağlı Kurumlardan aldığı bilgilerle Seçmen Kütüklerini hazırlaması anlamına gelir ki bu durum seçmen listelerinin hazırlanması işine gölge düşürmekte ve bir nevi siyasal iktidarın müdahalesi anlamına gelmektedir” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Kavak, “Yapılacak olan yerel seçimler üzerine şimdiden gölge düşmüş ve seçmen listelerinin hazırlanış biçimleri kamuoyunda tartışmaya neden olmuştur. 29 Mart 2009 Tarihinde yapılacak yerel seçimlerde seçmen kütüklerinin adrese dayalı nüfus kayıt sistemlindeki bilgiler esasa alınarak İç İşleri Bakanlığına bağlı Nüfus Genel Müdürlüğü ve TÜİK tarafından düzenlenmesi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun İçişleri Bakanlığı’na bağlı bu iki kurumdan bilgileri alarak seçmen kütüklerini hazırlaması yasal değildir. Her şeyden önce bu durum Anayasa’ya aykırı olduğunu düşünmekteyiz. Nüfus Müdürlüklerinden ve TÜİK ‘ten elde edilen bilgilere göre bir buçuk yıl önceki 42 milyon 500 bin civarında olan seçmenin bugün 48 milyon 500 bine çıkmış olarak görülmesi kuşkuları daha da artırmaktadır. Şimdiye kadar yapılan araştırmalara göre beş yılda ortalama 3 milyon seçmenin artış gösterdiği görülmektedir. şimdi ise bir buçuk yılda 6 milyon artış göstermesi 29 Mart 2009 Da yapılacak yerel seçimlere şimdiden gölge düşürmüştür” dedi.

‘İtirazlarımız karşılanmadı’

Basın toplantısında, Forum Çamlık ile ilgili olarak Denizli Belediyesi’nin takındığı tavrı da eleştiren Kavak, “İdare Mahkemesi’nin kararları ile yapılan arsa satışı iptal edilmiştir. Bu durum karşısında tapu kütüğündeki kayıtlar, iptal edilen bir işlem nedeni ile hukuki dayanaksız kalmıştır. Öncelikle bunun düzeltilmesi gerekir. Hukuki dayanağı olmayan bir tapu kaydının ortada durduğu görülmektedir. Bunu dayalı olarak verilen yapı ruhsatı da iptal edildiğine göre yapı kullanma ruhsatı da dayanaksızdır. Bu durum da hukuki dayanaktan yoksun bir kullanma ruhsatı ile Çamlık Forum hizmet görmektedir. Hukuk kurallarının ve mahkeme kararlarını hiçe sayan bir anlayışın sergilendiği Denizli Belediye Başkanlığı’ndaki bu olayın gerçek nedeni nedir? Bu soru bugüne kadar Belediye Başkanlığı’nca karşılanmamıştır. CHP Denizli Belediye Başkanlığı’nı aldığında AKP Belediye Başkanlığı’nca yapılan işlemler ayrıntılı olarak incelenecek ve kamuoyuna açıklanacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı