REKLAMI GEÇ

“İşsizlik bunalıma soktu”

“İşsizlik bunalıma soktu”

CHP İl Kadın Kolu Başkanı Ayla Okat, AKP iktidarının 6 yıldır uyguladığı yanlış ekonomik politikaların, ülkeyi ekonomik ve sosyal olarak zor duruma soktuğunu belirterek, “Kapanan iş yerleriyle işsiz kalan kadın ve erkekler sosyal bunalıma düşerken şiddet arttı. Ülkemiz sosyal bunalıma doğru hızla sürükleniyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2008 Salı, 01:00

Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Günü nedeniyle bir açıklamaya yapan CHP İl Kadın Kolu Başkanı Ayla Okat, Türkiye’de kadınların ve çocukların yoğun bir şiddet altında olduğunu belirterek, “2007 ve 2008 yıllarında tutulan raporların sonuçlarına göre okullarda öğrencilerin yüzde 19.8’i bıçak veya tabanca taşıyor. Öğrencilerin yüzde 10’u kendini çete üyesi olarak tanımlıyor. Türkiye’de her üç kadından biri aile içi şiddete maruz kaldığını söylerken kadınların yüzde 58’i kocalarının ailesi tarafından şiddet görüyor” dedi.

AKP iktidarının 6 yıldır uyguladığı yanlış ekonomik politikalar ülkeyi ekonomik ve sosyal olarak zor duruma soktuğunu belirten Okat, “Kapanan iş yerleri nedeniyle işsiz kalan kadın ve erkekler sosyal bunalıma düşerken şiddet arttı. Ülkemiz sosyal bunalıma doğru hızla sürükleniyor” dedi.

Okat, “Şiddetin önlenmesi, insanların huzurlu ve mutlu yaşaması, devletin üretime ve istihdama dönük ekonomik politikalarıyla herkese iş ve aş sağlamasıyla ve devletin sosyal politikaları uygulamasıyla önlenir. AKP’nin kömür yiyecek paketi ya da para dağıtarak uyguladığı yoksulluk ve yoksunluk politikalarıyla önlenemez. Eğitim okullarda ezberci değil soran, sorgulayan, araştıran Atatürkçü çağdaş laik eğitimle çocuklarımız gelecek kuşaklara hazırlanır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkçı, çağdaş politikalarıyla kadınlarımız, çocuklarımız ve ülkemiz huzur bulacaktır” diye konuştu.

                                                                  

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı