REKLAMI GEÇ

Kaç çocuk gelin oldu?

Kaç çocuk gelin oldu?

CHP Denizli Milletvekili TBMM İdare Amiri Adnan Keskin ‘Çocuk Gelinler’in fazlalığına dikkat çekerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından yazılı olarak yanıtlanması için 5 maddelik soru önergesi hazırladı.

/ DENİZLİHABER / 26 Ocak 2012 Perşembe, 18:54

Son zamanlarda ülkemizde “Çocuk Gelinler” in sayısının arttığına dikkat çeken CHP Denizli Milletvekili TBMM İdare Amiri Adnan Keskin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından Yazılı olarak yanıtlanması soru önergesi verdi. Keskin 2005 yılından bu yana 17 yaş altı doğum yapan kız çocuklarının sayısını açıklanmasını istereyerek Diyanet İşleri Bakanlığındaki bir memura bu konu ile ilgili işlem yapılıp yapılmadığını sordu. Keskin “ üçük yaştaki kız çocukların evlendirildikleri, bunun ise genelde çocuk doğurmak için hastaneye başvurduklarında ortaya çıktığı görülmektedir. Aynı zamanda bu kız çocuklarının kendi yaşlarından çok büyük kişilerle “imam nikahı” ile evlendikleri ve bu birlikteliğin bu şekilde yakın çevrelerince meşrulaştırıldığı görülmektedir.

Türk Ceza Kanunun 230/6. maddesine göre “(6) Evlenme akdinin kanuna göre yapılmış olduğunu gösteren belgeyi görmeden bir evlenme için dinsel tören yapan kimse hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir.” Şeklindeki düzenleme ile bu birlikteliği bu şekilde oluşturan ve meşrulaştıran kişilere yönelikte hem adli hem de idari işlem yapılması gerekmektedir.

1-Ülkemizde 2005 yılından bu yana 17 yaş altında bu şekilde doğum yapan kız çocuklarının sayısı kaçtır?

2-2005 yılından bu yana 230 uncu maddeye aykırılıktan adli ve idari işlem uygulanan kişilerin sayısı kaçtır?

3-Bu konuda herhangi bir kamu görevlisine yönelik idari işlem yapılmış mıdır? Yapıldı ise yıllara göre kaç kişidir?

4-Diyanet İşleri Bakanlığı kendi bünyesinde görev yapan kişilere bu suç ile ilgili olarak uyarı niteliğinde herhangi bir genelge yayınlanmış mıdır?

5-Bu konu ile ilgili Diyanet İşlerinde görev yapan bir memura herhangi bir idari işlem yapılmış mıdır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı