REKLAMI GEÇ

Kadınları siyasete davet etti

CHP Denizli İl Kadın Kolu Başkanı Ayla Okat, kadınların siyaset mekanizmalarında mutlaka yer almaları ve oralara kadın bakışını taşımaları gerektiğini belirterek, “Kadınların politika ve siyasete daha etkin katılmasını diliyorum” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Aralık 2008 Cuma, 01:00

CHP İl Kadın Kolu Başkanı Ayla Okat, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 74. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. 5 Aralık 1934’te Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiğini hatırlatan Okat, “Büyük Atatürk, kadın devriminin önemini ve kadının gücünü en erken gören ve harekete geçiren dünya liderlerinden birisidir. O nedenle; Türk kadını birçok ülkede yaşayan kadınlardan önce seçme ve seçilme hakkına kavuştu. Ama bu hak kullanılmadı ve kullanılmıyor. Bugün bunu hep birlikte sorgulamamız gerekiyor. 2004 yerel seçimlerinde yurt genelinde 3 bin 225 belediye başkanının sadece 18’i kadın. Yine yurt genelinde belediye meclis üyesi kadınların sayısı 817, erkeklerin sayısı ise 34 bin 477, il genel meclis dökümü ise 57 kadın, 3 bin 208’i erkek. Bu tabloda eşit temsilden ve gerçek demokrasiden söz etmek mümkün değildir” dedi.

Her şeye rağmen kadınların siyasete mutlaka katılmaları ve artık evlerinden ve derneklerinden daha çok partilerine zaman ve emek harcamaları gerektiğini belirten Okat, “Karar verme mekanizmalarında mutlaka olmalı; oralara kadın bakış açısını taşımalı. Kadın siyasette ve politikada, edilgen olmaktan çıkıp, etkin olmalı. Ancak o zaman gerçek demokrasi ve eşit temsil olur. Siyasetin seviyesi yükselir. Ülkemiz her alanda daha doğru yerlere taşınır. Kadınların politika ve siyasete daha etkin katılmalarını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı