REKLAMI GEÇ

“Kapatılan belediyeleri biz açacağız”

“Kapatılan belediyeleri biz açacağız”

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, “İktidara geldiğimizde yapacağımız en öncelikli iş kapatılan belediyelere bu haklarını geri vermek olacaktır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2008 Perşembe, 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, il genelinde 40 belde belediyesinin, nüfusunun 2 binin altında olması nedeni ile kapatılacağını, yapılan haksızlığın CHP iktidarı döneminde ortadan kaldırılacağını söyledi. Bartal, belediye statüsü ortadan kaldırılarak köye veya mahalleye dönüştürülecek yerlerde oturan halkın haklı tepkisi ile karşılaştıklarını söyledi. CHP Merkez İlçe Başkanı Bartal, “Baştan beri ısrarla yanlışlığını dile getirdiğimiz belde belediyelerin belediyelik haklarının elinden alınmasının yanlış olduğunu, bu hakkı onlara beldede yaşayan insanların verdiğini yine kapatılacaksa o hakkı verenlere sorulması gerektiğini söylemiştik. Bugün bu belediyeler kapatılıyor ve hakları elinden alınıyor. Hiç kimse bundan memnun değil” dedi. Bartal, “Belediye olan belde her zaman gelişmeye açılımlara müsait bir yapısı olur. Bir beldenin belediyelik olması modernleşmeye gidilen yoldur. Bu açıdan Avrupa ülkelerinin çoğu belediye sayısını arttırırken bizler ise tam aksi belediye olan yerleri kapatıyoruz. Çok yanlış bir uygulamadır. Gittiğimiz her yerde yanlış uygulama ile ilgili milletin haklı tepkisi ile karşılaşıyoruz” dedi.

Yanlış sona erecek

Belde belediyelerinin kapatılması ile o yerlerde yaşayan insanların hizmetten yoksun kaldığını öne süren Merkez İlçe Başkanı Bartal, “Yapılan bu yanlış uygulama Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sona erecektir. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi iktidara geldiğimizde yapacağımız en öncelikli iş kapatılan belediyelere bu haklarını geri vermek olacaktır. Burada yapılan çok yanlış bir uygulamadır, belde halkının hizmet alma hakkının elinden alınmasıdır. Biz parti olarak buna asla izin vermeyiz. Kapatılan belediyeler o yörenin halkı istedi diye belediye olmuştur. Yine oradaki halk ‘Biz belediyeden memnun değiliz. Köy veya mahalle olmak istiyoruz’ derse böyle bir kapatma olabilir. İsteğe göre belediye açılıp belediye kapatılamaz. Bu yanlışa son vereceğiz. Kazanılan, sonra ellerinden alınan hakları o belde halkına geri iade edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı