REKLAMI GEÇ

Karaca: İş makineleri girdi, Salda Gölü yok ediliyor

Karaca: İş makineleri girdi, Salda Gölü yok ediliyor

Uzun süredir tartışılan Salda Gölü’nde düzenleme yapılmasına ilişkin en somut adım atıldı. İş makinelerinin girdiği Salda Gölü’nün yok edildiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sarayın ‘Millet bahçesi’ emrini yerine getirmek için cinayet işliyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2020 Salı, 12:23

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, dünyanın sayılı özel turizm bölgelerinden Salda Gölü’nün beyaz kumlarının iş makinalarıyla taşınmaya başladığını belirterek, “Kamyonlarla, iş makinalarıyla girdiğiniz o beyaz kumlar, tarihi 3.7 milyar yıl öncesine dayanan, canlı organizmalar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sarayın ‘Millet Bahçesi’ emrini yerine getirmek için cinayet işliyor” dedi.

Çıplak ayakla dahi basılmaması gereken Salda’nın beyaz kumlarında hafriyat kamyonlarının ne işi olduğunu soran Karaca, “Doğal sit alanı statüsü taşıyan alanda, o güzelim beyaz kumlarda inşaat faaliyetinde bulunuluyor. 1. derece doğal sit alanında ne inşaat yapabilirsiniz, ne kum alabilirsiniz, ne de buralara hafriyat boşaltabilirsiniz” uyarısında bulunarak, yaşanan hukuksuzluğun altını çizdi.

BU BİR CİNAYETTİR
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a seslenen Karaca, “Geçen yıl Kesin Korunacak Hassas Alan olarak ilan edeceğinizi söylediğiniz alanda, bugün kamyon ve kepçelerle binlerce canlının yaşam alanına saldırılıyor. Sayın Bakan ya sizi kandırıyorlar ya da siz bu milleti kandırıyorsunuz. Salda siz inşaat yapasınız diye değil, Korona virüsü tedbirleri gerekçesiyle ziyarete kapatıldı. Virüs sonrasında, yurttaşları bu manzarayla mı karşılamak istiyorsunuz? Çıplak ayakla dahi basılmaması gereken o beyaz kumları, kamyon ve kepçeler kirletiyor, binlerce yılda oluşan doğal ve özel kıyıları geri dönülmez şekilde yok ediyorsunuz. Derhal bu rezaleti durdurup, sorumluluklarınızı yerine getirin” dedi.

SALDA’DA ÇALIŞMA DURDU, SORUŞTURMA AÇILDI
Türkiye’nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü’ndeki iş makineleri görüntülerinin büyük tepki alması üzerine bakanlık harekete geçti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, asla kabul edilmeyecek görüntülerin ardından soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan Kurum, “Salda Gölü bizim kalbimiz, en değerli varlıklarımızdan bir tanesidir. Salda Gölü ile ilgili olarak sosyal medyada bizlerin de asla kabul etmeyeceği görüntülerle ilgili, gerekli soruşturmayı başlattık. Salda geleceğe en doğal haliyle ulaşacak. Milletimiz müsterih olsun. Usulsüz vusul olmaz. Usul asıl kadar önemlidir. Salda’yı koruyacak olan projenin kendisi kadar, uygulama usulü de çevreci olmalıdır. Bu nedenle işçilerimizden peyzaj ekiplerimize kadar herkes çok daha dikkatli olacak. En küçük hoyratlığa dahi müsaade etmeyeceğiz. Yüklenici firmaya, projede yer almayan bir uygulama yaptığı için gerekli cezalar verilmiştir” dedi.

Yorumlar

MEHMET   -  Bağlantı 14 Nisan 2020, 15:18

2 GÜN ÖNCE KORANAYI BAHANE EDİP KAPATMALARININ NEDENİ BUYMUŞ RAHAT RAHAT DOĞAYI BİTİRSİNLER BU BAŞIMIZA GELENLERİN BİR NEDENİDE DOĞAYI BİTİRMEMİZ DEĞİLMİ HALA DÜŞMANLIK EDİYORLAR

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı